Werken bij Aanhangwagens XXL West-Brabant? Bekijk onze vacatures.
MENU X
Keuze uit 7.800m2 aan voorraad aanhangwagens
Veilig online betalen met IDeal en MisterCash
Kortste levertijd, 98% binnen 5 werkdagen geleverd
Aantoonbare tevreden klanten
Uitgebreide nazorg
Gemakkelijke transportservice

Fietsaanhangwagens

Veilige en comfortabele fietsaanhangwagen laten bouwen

Op elk vraagstuk rond verlengd vervoer bestaat een passend antwoord. Of u nu producten of goederen van A naar B wilt brengen, er is altijd wel een speciaal voor dat doel ontworpen trailer leverbaar.

Er zijn geen producten in deze categorie.
Momenteel hebben wij geen Fietsaanhangwagens in ons assortiment

Wilt u elektrische fietsen, stadsfietsen, tandems, racefietsen, toerfietsen of mountainbikes vervoeren? Dan gaat dat bijvoorbeeld het best met een speciale fiets aanhangwagen voor achter de auto. Op onze speciaalbouw-afdeling stellen we de perfecte gesloten of open fietstrailer voor u samen.

  Ontvang gratis tips via Whatsapp
  Vul uw gegevens in en ontvang gratis tips via Whatsapp!

  Op weg met een fiets aanhangwagen

  Fietsaanhangers komen van pas voor allerhande rijwielvervoer. Ze lenen zich in de eerste plaats uitstekend om een of meer fietsen mee te nemen op vakantie. Zeker wanneer het een reis van meerdere dagen betreft, komt een aanhanger voor fietsen goed van pas. Maar ook voor wie in eigen land blijft, is een dergelijke trailer een uitkomst. Het transport vindt op een veilige en comfortabele manier plaats. En eenmaal op het vakantieadres zijn met name gesloten fietsaanhangwagens tevens te gebruiken als stalling of opslag. Een ander voordeel is dat een fietsaanhanger het eenvoudiger maakt om meerdere tweewielers tegelijk te vervoeren. Daarom zijn deze aanhangwagens ook heel geschikt voor onder andere wielerverenigingen, fietsclubs, scoutingafdelingen en scholen. Het kopen van een fietstrailer is natuurlijk niet altijd nodig. Wanneer u maar af en toe fietsen transporteert, vindt u wellicht een geschikte fiets aanhangwagen in onze verhuur.

  Verschil fietsendrager en fiets aanhangwagen voor auto

  Voor het vervoer van fietsen maakt men ook wel gebruik van fietsdragers. Deze worden op het autodak, de trekhaak of achterklep bevestigd. Aan deze oplossing kleven echter diverse nadelen. Vooral bij meerdere elektrische fietsen op een op de trekhaak gemonteerde drager kunt u in de knel komen met de kogeldruk. Twee van deze fietsen wegen namelijk al snel 50 kg. De toegestane kogeldruk van een trekhaak bedraagt soms echter maar 40 kg. Aanhangwagens voor fietsen zorgen ervoor dat het ladinggewicht beter wordt verdeeld, waardoor u een groter aantal elektrische fietsen in één keer kunt vervoeren. Een bijkomend nadeel van een trekhaakrek is dat u deze moet voorzien van een kentekenplaat, richtingaanwijzers, rem- en achterlichten en reflectoren. Ook op een autodak is extra ballast van 50 kg of meer overigens niet aan te raden. Daar komt bij dat het plaatsen van een enkele elektrische fiets op het dak al lastig genoeg is.

  Aanhanger voor fiets in diverse varianten

  Bij het kopen van een fiets aanhangwagen heeft u diverse opties om uit te kiezen. De primaire afweging is of u een gesloten of open ontwerp wilt. Afgezien van het feit dat u een gesloten trailer kan gebruiken voor het stallen van uw fiets, is het ook de ideale oplossing om uw tweewielers beschermd te transporteren. Dit is erg handig voor langere reizen, zoals een vakantie in het buitenland. Een elektrische fiets is altijd wat gevoeliger voor neerslag, maar ook andere fietsen staan graag binnen. Een voordeel van een open aanhangwagen is dat deze meestal lichter is en gemakkelijker te laden en lossen. Bij het kopen van een fiets aanhanger heeft u verder de keuze uit meerdere formaten. Het totaalgewicht, laadvolume en aantal assen hangt samen met de afmeting. U dient bij de aanschaf dus altijd een goede balans hiertussen te vinden.

  Fietsaanhangwagen met de juiste features

  Vanzelfsprekend moet een fietsaanhanger ook in andere opzichten over voor uw rijwielen geschikte eigenschappen beschikken. De stalen framen waarin u de fietsen op de trailer vastzet, moeten bijvoorbeeld een goede maat hebben. Voor kinderfietsen met velgen van 16 inch is namelijk een lager vastzetsysteem nodig dan voor fietsen voor volwassenen. Met de juiste features ontstaat er tijdens het transport geen schade aan de fietsen en komt u op de plaats van bestemming niet voor verrassingen te staan. Andere zaken waarmee een fietstrailer voor de auto kan zijn uitgerust, zijn een kantelbare bak, koppelingsslot op de dissel, ladingnet, reservewiel, specifiek hang- en sluitwerk, oprijplaten, binnenverlichting of extra steunpoten.

  Laten bouwen van een fietstrailer

  Om u optimaal tegemoet te komen, bouwen we bij voorkeur een aanhanger voor fietsen op maat voor u. Hiertoe beschikken wij over een uitgebreide werkplaats en een team gecertificeerde Bovag-monteurs. Alvorens zij aan de slag gaan, bespreken we eerst met u welke wensen u met betrekking tot een fietsaanhanger heeft. Wanneer dat duidelijk is, selecteren we gesloten of open enkel- of dubbelasser uit onze occasions. Door verder gebruik te maken van onze website kunt u hiertussen zelf wellicht al een geschikt model vinden. Afhankelijk van het gewenste ontwerp komt het echter ook wel voor dat we met een geheel leeg chassis beginnen. Wij zorgen er uiteraard voor dat dit een stevig en duurzaam exemplaar is.

  Fiets aanhanger bestellen bij AWB

  Bent u geïnteresseerd in een fietsaanhangwagen? Dan is deze online bij ons te bestellen. We adviseren u daarbij ook de pagina’s met tweedehands trailers te bekijken. Als we niet over direct leverbare gebruikte of nieuwe fiets aanhangwagen beschikken, kunt u aan ons doorgeven wat voor model u zoekt. Wij informeren dan bij de fabrikant of ontwerpen in overleg met u een exemplaar op maat. AWB is bereikbaar via e-mail, telefoon en WhatsApp. Contact opnemen kan ook door gebruik te maken van onze website. Ongeacht of u uw aanhanger voor de fiets tweedehands of nieuw koopt, is er altijd de mogelijkheid tot leasen. U kunt gebruikmaken van een leasetermijn van 12, 24, 36, 48, 60 of 72 maanden.

  Welke soorten aanhangwagens zijn er?

  Wij hebben een ruim assortiment aan aanhangwagens. Wij bieden het gehele assortiment aan aanhangers tot 3500kg mtm. U vindt bij ons de klassieke bakwagens en plateauwagens, maar ook kippers, koelwagens, machinetransporters en motortrailers. Zoekt u naar een compleet specifieke aanhangwagen voor uw werk? Dan bieden wij ook speciaalbouw en maatwerk aanhangwagens, compleet gebouwd naar uw wensen.

  Welke merken aanhangers heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

  Aanhangwagens XXL Werst-Brabant prijst zich met een ruim assortiment aan aanhangwagens. Zo bieden wij de volgende merken aanhangwagens:

  Zoekt u een aanhangwagen van een ander merk? Vaak kunnen we u dan ook helpen! Neem contact op men onze verkoopmedewerkers voor de  mogelijkheden.

  Met welk rijbewijs mag ik de aanhanger trekken?

  De regels omtrent het trekken van een aanhangwagen zijn helaas vrij onduidelijk. Om het zo goed mogelijk uit te leggen hebben wij een complete informatiepagina op onze site. U vindt deze pagina hier: https://www.aanhangwagens-westbrabant.nl/over-ons/praktische-informatie/rijbewijs/

  Is het mogelijk om een aanhanger te leasen?

  Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant is het mogelijk om een aanhangwagen te leasen. U kunt de aanhangwagen dan in de door u gekozen termijnen afbetalen, na de laatste betaling is de aanhangwagen 100% uw eigendom. Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers.