Navigatie Menu sluiten
moment geduld a.u.b.

Let op: Op maandag 20 mei zijn wij gesloten i.v.m. Tweede Pinksteren.

Grote voorraad = Snel leverbaar
Eenvoudig online bestellen
Gemakkelijke transportservice
Maak direct een afspraak

U kunt onderstaand formulier invullen om een afspraak met onze werkplaats te maken. Wij zullen aan de hand van uw aanvraag contact met u opnemen.

  Bedrijfsnaam
  Naam*
  Telefoonnummer*
  E-mailadres*
  Merk aanhangwagen
  Kenteken
  Bijzonderheden
  Zodra wij uw aanvraag ontvangen nemen wij z.s.m. telefonisch contact met u op om een datum af te spreken

  Aanhangwagen onderhoud en reparatie

  Laat uw aanhangwagen nakijken in Roosendaal bij Aanhangwagens XXL West-Brabant. U kunt ons vinden aan de A17 op industrieterrein de Borchwerf II. Vul het contactformulier in, dan nemen wij vervolgens zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

  Aanhangwagen onderhoud en aanhanger reparatie

  Net als alle voertuigen is ook een aanhangwagen of paardentrailer aan slijtage onderhevig. Om ervoor te zorgen dat uw aanhanger in goede staat blijft, adviseren wij dan ook om er regelmatig onderhoud aan te laten uitvoeren. Zo kunt u erop vertrouwen dat de trailer u onderweg niet in de steek laat en dat de veiligheid voor uzelf en het overige verkeer is gewaarborgd. Voor het onderhoud van een aanhanger kunt u rekenen op Aanhangwagens XXL West-Brabant. Wij beschikken over een uitgebreide werkplaats en vakkundige Bovag-gecertificeerde monteurs. Uw caravan of aanhangwagen bij ons ter reparatie aanbieden is uiteraard ook mogelijk.

  Langer plezier van aanhanger dankzij onderhoud

  Er valt helaas niet aan te ontkomen: elke rit die u met uw aanhangwagen maakt heeft invloed op de conditie ervan. Goed onderhoud is daarom noodzakelijk. Een bijkomend voordeel van een periodieke onderhouds- of controlebeurt is dat het de levensduur van een trailer verlengt. Gebreken die nog niet direct problemen opleveren, worden er bijvoorbeeld op tijd mee ontdekt. En dat kan een hoop ellende schelen. Door in een vroeg stadium een aanhangwagen reparatie uit te voeren, voorkomt u namelijk dat op de langere termijn grotere schade ontstaat of zelfs de veiligheid op de weg in het geding komt. Daarmee verkleint regelmatig onderhoud aan een aanhanger de kans dat later een dure reparatie nodig is en dat u met panne op de vluchtstrook komt te staan. Met een betrouwbare aanhanger gaat u altijd veilig de weg op.

  Frequentie onderhoudsbeurt aanhangwagen

  Omdat onderhoud zo belangrijk is, raadt AWB aan een trailer met enige regelmaat te laten nakijken. Hoe vaak dit dient te gebeuren, is afhankelijk van meerdere factoren. De gebruiksintensiteit is over het algemeen echter bepalend. Als uitgangspunt hanteren we dat als u er wekelijks mee rijdt, ten minste één keer per jaar onderhoud aan de aanhangwagen moet worden verricht. Daarnaast kan ook langdurige stilstand gevolgen hebben. Zeker wanneer de trailer tijdens deze inactieve periodes aan weer en wind is blootgesteld. Na verloop van tijd is het dan goed mogelijk dat sommige onderdelen niet helemaal meer goed werken of betrouwbaar zijn. Daarbij ligt het er tevens aan om welk type aanhangwagen het gaat. Reguliere open en gesloten exemplaren hebben meestal minder onderdelen die hiervoor gevoelig zijn dan bijvoorbeeld kippers of zakbare auto-, motor- of machinetransporters. Periodieke controles aan een trailer zijn daarom altijd verstandig.

  Onderhoud aanhanger door AWB

  Heeft u het liefst een goed onderhouden aanhangwagen voor de deur staan? Dan komt dat met AWB helemaal voor elkaar. Tijdens onderhoudsbeurten checken onze monteurs in de eerste plaats de bewegende en daarmee verbonden delen. Hieraan ontstaat immers de meeste gebruiksslijtage. Het gaat dan onder meer om de remmen, banden en lagers. Verder worden bij het onderhoud van een aanhangwagen het neuswiel en de oploopdemper gesmeerd. Op verzoek kunnen wij ook andere zaken controleren of ergens speciaal naar kijken. Bijvoorbeeld als u vermoedt dat een bepaald onderdeel niet helemaal meer naar behoren werkt. Indien nodig voeren we dan direct een aanhanger reparatie uit. Voordat wij dat doen, zullen we dit eerst met u bespreken.

  Ook voor reparatie van aanhangwagens

  Als vanwege schade of om een andere reden voor uw aanhangwagen een reparatie nodig is, kunt u natuurlijk ook bij AWB terecht. In onze professionele werkplaats voeren we grote en kleine reparaties uit aan enkelas, tandemas en tridemas gesloten en open aanhangers, inclusief koets- en paardentrailers. En doordat wij veel ervaring hebben, pakken we elk schadegeval aan. Wij helpen u dus snel weer op weg. Mocht de aanhanger reparatie naar verwachting wat langer gaan duren, dan is het mogelijk om een vervangende trailer mee te nemen. Zo verliest u niet onnodig tijd.

  Occasion kopen met extra onderhoud

  Voor een aanhangwagen die u tweedehands bij ons koopt, kan desgewenst een uitgebreide technische controle worden aangevraagd. Uiteraard zijn al onze occasions van een goede kwaliteit en voldoen ze aan de wettelijke eisen. Met een dergelijke check bent u er echter extra zeker van dat alle belangrijke onderdelen tot in de kleinste details goed functioneren. Bovendien krijgt u hiermee drie maanden garantie op de gebruikte trailer. Zoekt u een voordelige aanhanger voor tijdelijk gebruik? Onze verhuur heeft open en gesloten aanhangwagens voor allerlei doeleinden.

  Aanhanger onderhoud nodig? Maak een online afspraak

  Of u nu een nieuwe of tweedehands trailer heeft, veiligheid onderweg en tijdens het laden en lossen staat voorop. Daarom moet u uw aanhangwagen regelmatig laten nakijken. AWB is een allroundbedrijf, waar u behalve voor het kopen, leasen en huren ook welkom bent voor onderhoud en reparatie van aanhangwagens. Na het aanhanger onderhoud ontvangt u een officieel Bovag-onderhoudsrapport, inclusief jaarsticker. Overigens zijn wij ook gespecialiseerd in het keuren van paardentrailers, caravans en andere aanhangwagens. Heeft u als particulier of zakelijke gebruiker een klantvriendelijk adres nodig voor aanhangwagen onderhoud, keuring of reparatie? Een afspraak maken kan via onze website.

  Even sparren over de mogelijkheden of deze pagina delen in je netwerk?
  Deel deze pagina
  Onze werkplaats

  Ik wil het maximale gewicht op mijn kenteken aan laten passen. Kan dit?

  Jazeker, dat is mogelijk. Hiervoor dient u een formulier in te vullen bij het RDW. De aanhanger zal daarna herkeurd worden wanneer aan alle eisen voldaan is.

  Moet mijn aanhanger een mistlicht?

  Het is sinds 1 januari 2005 verplicht om op uw aanhangwagen een mistachterlicht te hebben. Deze verplichting komt vanuit de Europese wetgeving en schrijft voor dat de meeste aanhangwagens een mistachterlicht moeten hebben. Dit geldt ook voor vouwwagens, caravans, paardentrailers en boottrailers. De verplichting geldt al langer voor aanhangwagens die zwaarder zijn van 750 kg.

  Welke bandenspanning moet mijn aanhangwagen of paardentrailer hebben?

  Wat is de juiste bandenspanning voor mijn band? De bandenspanning van een aanhanger ligt tussen de 3.0 en 4.5 bar of tussen de 5.0 en 6.0 bar (veelal bij kleinere maat banden 10 – 13 inch). Vaak staat de druk vermeld op de band zelf, met als eenheid, meestal, PSI (Pounds/Square inch).

  De vuistregel is als volgt:

  1 bar = 14.5 PSI
  100 PSI = 6.9 bar

  Onderstaande tabel is een overzicht van de juiste bandenspanning per bandenmaat.

  Bandenmaat Bar: PSI:
  165/50 R13 2.7 39.2
  185/70 R13 2.7 39.2
  175 R14 4.5 65.3
  185 R14 4.5 65.3
  195/50 R13 6.2 89.9
  195/50 B10 6.2 89.9
  195/55 R10 3.5 50.8
  195/65/15 4.5 65.3
  195 R14 4.5 65.3
  Hoe moet ik een verlichtingsstekker aansluiten?

  Hoe moet ik een verlichtingsstekker aansluiten? Welke aansluitingen horen waar? In onderstaande aansluitschema’s voor een 7-polige en 13-polige stekken geven wij hier antwoord op. Bekijk hieronder het juiste aansluitschema voor uw aanhangwagen:

  De 7-polige stekker

  De 7-polige stekker is de oudste en bevat alleen de belangrijkste functies.

  Nr. Code: Functie: Kleur:
  1 L Richting links Geel
  2 54G Mist achterlicht Blauw
  3 31 Massa (voor contact 1 t/m 8) Wit
  4 R Richting rechts Groen
  5 58R Verlichting rechts Bruin
  6 54 Remlichten Rood
  7 58L Verlichting links Zwart
  De 13-polige Jaeger stekker

  De Jaeger is ook een 13-polige stekker en is niet uitwisselbaar met de andere stekkers.

  Nr. Code: Functie: Kleur:
  1 L Richting links Geel
  2 54G Mist achterlicht Blauw
  3 31 Massa (voor contact 1 t/m 8) Wit
  4 R Richting rechts Groen
  5 58R Verlichting rechts Bruin
  6 54 Remlichten Rood
  7 58L Verlichting links Zwart
  8 Achteruitrijlampen Grijs
  9 Permanente stroomdraad Bruin/Blauw
  10 Plus geschakeld via contactslot Bruin/Rood
  11 Massa voor 10
  12 Vrij
  13 Massa voor 9 Wit/Zwart
  Moet mijn aanhanger een mistlicht?

  Het is sinds 1 januari 2005 verplicht om op uw aanhangwagen een mistachterlicht te hebben. Deze verplichting komt vanuit de Europese wetgeving en schrijft voor dat de meeste aanhangwagens een mistachterlicht moeten hebben. Dit geldt ook voor vouwwagens, caravans, paardentrailers en boottrailers. De verplichting geldt al langer voor aanhangwagens die zwaarder zijn van 750 kg.

  Verkopen jullie losse onderdelen?

  Jazeker! We hebben een webshop waar u een grote selectie uit ons assortiment kunt bestellen, zoals een slot voor uw aanhangwagen, een spanband of een borstboom voor uw paardentrailer. Voor advies over de onderdelen en/of de montage kunt u contact opnemen met ons team.