Navigatie Menu sluiten
moment geduld a.u.b.
Grote voorraad = Snel leverbaar
Eenvoudig online bestellen
Gemakkelijke transportservice

Aanhanger leasen

Met het investeren in een paardentrailer of aanhanger is vaak een flink bedrag g... Lees meer

Met het investeren in een paardentrailer of aanhanger is vaak een flink bedrag gemoeid. Als ondernemer kunt u er echter niet omheen kosten te maken en middelen aan te schaffen om uw bedrijf draaiende te houden. Aanhangwagens XXL West-Brabant helpt u echter graag om de uitgaven op... Lees meer

Let op: De producten in ons lease assortiment hebben een minimale verkoopprijs van € 2.500,- excl. BTW.

Aanhanger leasen

Met het investeren in een paardentrailer of aanhanger is vaak een flink bedrag gemoeid. Als ondernemer kunt u er echter niet omheen kosten te maken en middelen aan te schaffen om uw bedrijf draaiende te houden. Aanhangwagens XXL West-Brabant helpt u echter graag om de uitgaven op uw bedrijfsbalans te beperken. Daarom bieden wij u de mogelijkheid tot het leasen van een aanhanger, waarbij u een klein vooraf bepaald maandbedrag betaalt.

Waarom een aanhangwagen of paardentrailer leasen?

Door te kiezen voor leasen kunt u een gebruikte of nieuwe aanhangwagen eenvoudiger financieren doordat het te betalen bedrag over een langere periode uitspreidt. Dat de aanschafprijs niet in één keer hoeft te worden voldaan, is voor velen uiteraard het grootste voordeel van leasen. Het resultaat is namelijk dat u meer financiële armslag overhoudt. Het tweede belangrijke pluspunt om voor een leaseplan te kiezen, is dat u de looptijd naar eigen inzicht bepaalt. Dit is de periode waarin u uw aanhangwagen aflost en waarover u de kosten dus uitstrijkt. Afhankelijk van uw situatie heeft dit mogelijke fiscale voordelen voor u. Om daar zeker van te zijn, kunt u hieromtrent het best vooraf met uw accountant overleggen. Een derde voordeel van het leasen van een aanhangwagen is dat u dankzij het vaste maandbedrag niet te maken heeft met onvoorziene variabele kosten.

Aanhanger leasen gunstig voor belasting

De lease van een aanhanger werkt ook op een hoger niveau in uw voordeel. Dit komt omdat op het moment van aanschaf de trailer of aanhangwagen belastingtechnisch als bedrijfsmiddel wordt aangemerkt. Het gevolg daarvan is dat u deze grote investering niet in één keer in mindering mag brengen op uw winst. In plaats daarvan dient u het aankoopbedrag te verspreiden over de jaren dat u gebruik maakt van de aanhanger. Omdat de aflossing van een leaseaanhangwagen over een periode van maanden of jaren wordt gerekt, kunt u deze aftrekpost dus gedurende de gehele looptijd opvoeren op uw bedrijfsbalans. Na afloop van het leasecontract mag u zich de eigenaar noemen van de aanhanger of trailer. U kunt er dus echter al tijdens de leaseperiode gebruik van maken.

Leasecalculator

Voor het berekenen van de maandelijkse kosten die gepaard gaan met een aanhanger leasen, kunt u de leasecalculator op onze website raadplegen. U vindt deze op de verschillende productpagina’s. Wanneer u de online leasecalculator invult, is het mogelijk om uit te gaan van de looptijd of van het leasebedrag dat u per maand wilt betalen. Bij het leasen van een trailer of aanhanger kan worden gekozen voor een leaseperiode van 12, 24, 36, 48 of 60 maanden. De hoogte van het bedrag wordt verder bepaald door een eventuele aanbetaling die u doet of door uw huidige aanhangwagen bij ons in te ruilen. De prijs die wij voor een gebruikte aanhangwagen of paardentrailer betalen, hangt onder meer af van de algemene staat waarin deze zich bevindt. U zult begrijpen dat wij alleen exemplaren opkopen die nog bruikbaar zijn.

Specialist voor leaseaanhangers

Door bij de aankoop van een trailer of aanhangwagen een leasecontract af te sluiten, kunt u dus rekenen op een groot aantal voordelen. Zoekt u een nieuwe of tweedehands leaseaanhanger, dan is XXL West-Brabant daarvoor het beste adres van Zuid-Nederland. Wij zijn dé specialist voor het leasen van aanhangwagens als paardentrailers, veetrailers, huifaanhangers, kippers, vries- en koelwagens, fietsaanhangers, plateauaanhangers, bloemenwagens, podium-, verkoop-, beurs-, presentatie- en promotieaanhangers, machine-, boot-, motor- en autotransporters en diverse andere exemplaren. Neem contact op via e-mail, WhatsApp, telefoon of het formulier op onze website voor nadere informatie. Langskomen in onze showroom aan Belder 43 op bedrijventerrein de Borchwerf II in Roosendaal kan ook. Van maandag tot en met vrijdag zijn wij geopend tussen 08:00 en 17:30 uur, en op zaterdag tussen 08:00 en 12:00 uur.

Hoe werkt de tenaamstelling van een aanhangwagen en paardentrailer?

Als u een aanhanger of paardentrailer bij ons koopt, kunnen wij deze bij Aanhangwagens XXL West-Brabant direct op naam zetten. We hebben namelijk, door het RDW erkende, bevoegdheid om voertuigen op naam te stellen, dit scheelt voor u weer een extra ritje. Als u bij ons een aanhanger koopt, kunt u al officieel eigenaar zijn voordat u het terrein verlaat. Het eerste deel van de tenaamstellingcode krijgt u direct van ons mee, het tweede deel krijgt u thuisgestuurd samen met uw kentekenkaart.

Moet ik mijn aanhangwagen of paardentrailer verzekeren?

In principe hoeft u de aanhangwagen niet te verzekeren. Als de aanhanger is aangekoppeld, valt deze namelijk onder de WA-verzekering van het trekkend voertuig. Als deze niet is aangekoppeld, valt de aanhanger onder de persoonlijke WA-verzekering. Op deze manier bent u ingedekt tegen schade die u aan derden toebrengt. Als u zich tegen, bijvoorbeeld, diefstal of schade verzekeren? Dan dient u een extra Casco of Allrisk verzekering af te sluiten. Let op: Als uw uw aanhangwagen verzekert tegen diefstal verzekert, dan bent u verplicht een SCM-gecertificeerd slot te kopen. Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant hebben wij deze vrijwel altijd op voorraad en kunt u ze bestellen in onze webshop.

Welke looptijd heeft een leasecontract?

Bij het afsluiten van een leasecontract heeft u zelf de keuze hoe lang de looptijd is. Hierbij kunt u kiezen voor een looptijd van 12, 24, 36, 48 of 60 maanden. Op deze manier bepaalt u zelf hoeveel u per maand kwijt bent. Wilt u bekijken hoeveel de maandlasten zijn? Gebruik dan onze online leasecalculator bij de gewenste aanhangwagen.

Welke aanhangwagens kan ik leasen?

Een aanhanger leasen kan wanneer deze een minimumbedrag van €2500,- heeft. Daarnaast kunt u ook aanpassingen en extra opties op de aanhanger meefinancieren middels het leasecontract. Zo heeft u een aanhangwagen die helemaal voldoet aan uw wensen en past bij uw werkzaamheden.