Werken bij Aanhangwagens XXL West-Brabant? Bekijk onze vacatures.
MENU X
Keuze uit 7.800m2 aan voorraad aanhangwagens
Veilig online betalen met IDeal en MisterCash
Kortste levertijd, 98% binnen 5 werkdagen geleverd
Aantoonbare tevreden klanten
Uitgebreide nazorg
Gemakkelijke transportservice

Aanhangwagens

Alle soorten en maten aanhangwagens verkrijgbaar

Bij Aanhangwagens XXL West Brabant bieden wij een ruim assortiment aan gewone aanhangers, transporters en paardentrailers. Wij bieden het gehele assortiment aanhangwagens, tegen de scherpste prijzen.Zoekt u een gesloten aanhangwagen, kipper, machinetransporter of elk ander soort aanhanger? Bij ons kunt u altijd terecht. Zoekt u toch net wat anders? Neem dan eens een kijkje in ons speciaalbouw assortiment.

AWB: allround specialist op het gebied van aanhangwagens

Of u nu een gesloten of open aanhanger kopen wilt, bij Aanhangwagens XXL West Brabant vindt u altijd wat u zoekt. Wij leveren paardentrailers en andere aanhangers voor elke situatie, waarbij de meeste typen aanhangwagens uit voorraad leverbaar zijn. Op ons 5500 vierkante meter grote terrein hebben we aanhangers nieuw en gebruikte aanhangwagens van uiteenlopende merken. Voor alle modellen geldt dat wij zeer scherpe prijzen hanteren. Om een aanhangwagen te kopen of te bestellen kunt u gewoon gebruikmaken van onze website. En uiteraard is het ook mogelijk om langs te komen in de showroom.

  Ontvang gratis tips via Whatsapp
  Vul uw gegevens in en ontvang gratis tips via Whatsapp!

  Open of gesloten trailer aanschaffen

  Aanhangers zijn er in allerlei soorten en maten. Het opvallendste verschil waarmee de diverse trailers in onze grote voorraad zich onderscheiden is het ontwerp van de bak. Kort gezegd bestaat de keuze uit een dichte of open bak. Maar ook wat dat betreft kunt u nog veel kanten op. Voorbeelden van een gesloten aanhangwagen zijn bloemenwagens, vries- en koelaanhangers, schaftketen en verkoop-, podium-, presentatie-, promotie- en beurswagens. Daarnaast zijn er natuurlijk de dichte standaard- en huifaanhangers voor het vervoer van inboedel en andere waardevolle goederen. Een open trailer wordt meestal gebruikt voor ladingen met een beperkte waarde, maar ook wel voor voertuigen. AWB heeft onder meer open auto-, motor-, fiets-, boot- en machinetransporters. Andere open modellen zijn de kipper en de plateau aanhangwagen. Een plateauwagen heeft zijn wielen onder de laadvloer en is speciaal bedoeld voor het transport van goederen op pallets. Overigens bieden met name motor- en autotransporters keuze uit een open of gesloten ontwerp.

  Aanhangwagen voor vee- en paardentransport

  Wilt u een aanhanger kopen voor het vervoer van levende have? Dan kunt u ook op ons rekenen. In ons assortiment vindt u zowel vee- als paardentrailers. Dit soort wagens heeft bepaalde eigenschappen, die u niet bij andere modellen vindt. Zo is een gesloten aanhangwagen voor groot- en kleinvee voorzien van ventilatieroosters en een achterklep met drijfhekken. Om geld en ruimte te besparen kunnen sommige exemplaren als dubbeldekswagen worden geleverd. De paardenaanhangers in ons aanbod zijn beschikbaar als 1,5 paards-, 2 paards-, 3/4 paards- en koetsentrailer. Een aanhanger voor paardentransport heeft naast ventilatieroosters features als beschermkussens, borstbomen, bilstangen en een zadelkamer. Wanneer u naast één of twee paarden ook een kleine koets wilt vervoeren, is een koetsentrailer een uitstekende aankoop. Koetsenaanhangers zijn voorzien van een frame, oprijplaten en vastzetsysteem voor een koets.

  Tridemasser, enkelasser of tandemasser

  Naast een al dan niet specifiek bakontwerp zijn bij een aanhangwagen kopen ook het aantal assen, de afmetingen en gewichtscategorie van belang. Deze aspecten hangen nauw met elkaar samen. Over het algemeen is het namelijk zo dat een grotere aanhanger meer assen en een hoger totaalgewicht heeft. Zo bevinden tridemassers zich in de hogere klassen van 3000 en 3500 kg en zijn wagens van 750 kg doorgaans voorzien van een enkele as. Aanhangwagens in deze lichte categorie zijn bovendien ongeremd, terwijl zwaardere tandem- en tridemassers geremde assen hebben. Een nadeel van een zware trailer is vaak dat de ladingcapaciteit beperkter is. Koopt u dus een gesloten aanhanger van 3500 kg, dan is de kans groot dat u in een model van 3000 kg of met iets compactere afmetingen meer gewicht kunt vervoeren.

  Nieuwe aanhangwagen van vooraanstaand merk

  Bij AWB hechten we behalve aan scherpe prijzen ook veel waarde aan kwaliteit. Wij leveren dan ook uitsluitend aanhangers van merken die goed staan aangeschreven. Een groot deel van deze trailerbouwers is gevestigd in Nederland, terwijl andere uit landen als Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Zweden komen. In het aanbod vindt u aanhangers van Anssems, Careliner, Cheval Liberté, Easyline, Henra, Hulco, Humbaur, Ifor Williams, Loady, Proline en Saris. Wanneer u besluit een aanhangwagen te kopen, dan is deze in veel gevallen direct uit voorraad leverbaar. Als u een specifiek model nodig hebt, kunnen wij die doorgaans rechtstreeks bij de fabrikant bestellen.

  Tweedehands aanhanger kopen of verkopen

  Omdat we trailers nieuw en gebruikte aanhangwagens verkopen, raden wij u zeker aan om onze occasions te bekijken. Het komt namelijk wel eens voor dat klanten de tridemasser, enkelasser of tandemasser die zij zoeken daarin als gebruikt exemplaar vinden. Het occasionaanbod wisselt soms wekelijks. Wanneer u een trailer niet meteen nodig heeft, kan het daarom lonend zijn om ons tweedehands assortiment in de gaten te houden. Vergeet daarbij ook de aanbiedingen niet. Hierin staan regelmatig voordelig geprijsde demoaanhangwagens uit onze showroom. Wij kopen vanzelfsprekend ook occasions in en zijn geïnteresseerd in alle soorten, gewichtsklassen en merken. Heeft u een paardenaanhanger of andere trailer te koop of wilt u deze inruilen of verkopen? Mail ons dan foto’s van de wielen, binnen- en buitenkant van de bak en het chassis. Als die er veelbelovend uitzien, zullen wij u vragen om langs te komen zodat we een definitief oordeel kunnen vellen. Direct langskomen voor een prijsindicatie is eveneens mogelijk.

  Aanhangwagen huren of leasen

  Naast een veelzijdig verkoopassortiment, hebben wij ook huuraanhangers voor bijna elke situatie. Een paardenaanhanger of andere trailer huren is vooral interessant indien u deze maar af en toe of voor korte tijd nodig hebt. Het kopen van een occasion of nieuwe aanhangwagen gaat bij incidenteel gebruik immers wat te ver. Gelukkig beschikken we over een grote voorraad huuraanhangers. Om er zeker van te zijn dat uw voorkeursexemplaar beschikbaar is in de beoogde periode, raden wij u evengoed aan om op tijd te reserveren. Dit kan gewoon via onze site. Een andere manier om een grote investering te voorkomen, is het leasen van een trailer. Hiervoor hanteren wij periodes met een looptijd van 12 tot 60 maanden. Met behulp van de online leasecalculator berekent u hoe hoog de maandelijkse afbetaling voor een bepaalde leaseaanhangwagen is.

  Maatwerk, onderdelen en onderhoud

  AWB doet op het gebied van aanhangwagens meer dan alleen verkopen en verhuren. Wij zijn u ook van dienst wanneer u een exclusief model wilt laten bouwen. Heeft u bijvoorbeeld een mobiele werkruimte of opslagplaats nodig? Wilt u een koelmotor laten installeren in een gesloten aanhanger? Of wilt u op een open trailer een gasverdeelstation, display voor reclamedoeleinden of hijskraan laten plaatsen? In onze werkplaats voeren wij speciaalbouw uit aan alle typen aanhangwagens. Maatwerkaanhangers worden geleverd inclusief het verplichte COC-certificaat. Kleinere aanpassingen zijn eveneens mogelijk. Overigens verkopen we tevens losse onderdelen voor aanhangers. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor onderhoud, reparaties en keuringen. Bij regelmatig gebruik raden wij aan om uw trailer jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten geven. Daarbij controleren we onder meer de oploopdemper, banden, remmen en het neuswiel. Zo kunt u weer veilig op weg met uw aanhangwagen of paardentrailer.

  Aanhanger online kopen

  Wanneer u een bakwagen, plateau aanhangwagen, paardenaanhanger of ander model wilt kopen, kan dat gewoon via onze website. Op de categoriepagina’s ziet u snel welke aanhangers direct uit voorraad leverbaar zijn. Vervolgens klikt u op de productpagina op de bestelknop. Tijdens dit proces kunt u aangeven welke eventuele accessoires en standaarduitbreidingen u wenst. Verder is het mogelijk om de trailer door onze transportservice op uw huis- of werkadres te laten bezorgen. Hiervoor betaalt u een kleine meerprijs. Liever langskomen om een keuze te maken uit de aanhangwagens in onze showroom? Dat kan natuurlijk ook. Maak direct een afspraak of neem contact op met AWB via WhatsApp, telefoon of e-mail.

  Welke soorten aanhangwagens zijn er?

  Wij hebben een ruim assortiment aan aanhangwagens. Wij bieden het gehele assortiment aan aanhangers tot 3500kg mtm. U vindt bij ons de klassieke bakwagens en plateauwagens, maar ook kippers, koelwagens, machinetransporters en motortrailers. Zoekt u naar een compleet specifieke aanhangwagen voor uw werk? Dan bieden wij ook speciaalbouw en maatwerk aanhangwagens, compleet gebouwd naar uw wensen.

  Welke merken aanhangers heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

  Aanhangwagens XXL West-Brabant prijst zich met een ruim assortiment aan aanhangwagens. Zo bieden wij de volgende merken aanhangwagens:

  Zoekt u een aanhangwagen van een ander merk? Vaak kunnen we u dan ook helpen! Neem contact op men onze verkoopmedewerkers voor de  mogelijkheden.

  Met welk rijbewijs mag ik de aanhanger trekken?

  De regels omtrent het trekken van een aanhangwagen zijn helaas vrij onduidelijk. Om het zo goed mogelijk uit te leggen hebben wij een complete informatiepagina op onze site. U vindt deze pagina hier: https://www.aanhangwagens-westbrabant.nl/over-ons/praktische-informatie/rijbewijs/

  Is het mogelijk om een aanhanger te leasen?

  Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant is het mogelijk om een aanhangwagen te leasen. U kunt de aanhangwagen dan in de door u gekozen termijnen afbetalen, na de laatste betaling is de aanhangwagen 100% uw eigendom. Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers.