Navigatie Menu sluiten
moment geduld a.u.b.
Grote voorraad = Snel leverbaar
Eenvoudig online bestellen
Gemakkelijke transportservice
Filteren Filteren sluiten
Beschikbaarheid
Bruto laadvermogen
Geremd / Ongeremd
Geschikt voor rijbewijs
Lengte
Merk
Breedte
Hoogte
Uitvoering
Type gebruik

Veetrailers

Als agrariër, veehandelaar of transporteur van levende have is het hebben van d... Lees meer

Als agrariër, veehandelaar of transporteur van levende have is het hebben van de juiste aanhanger essentieel. Met een goede veewagen of veekar kunt u erop rekenen dat het vervoer onder de beste condities plaatsvindt. Dit komt zowel de veiligheid als het welzijn van de dieren ten... Lees meer

{"item_name":"Ifor-Williams P8G Veetrailer enkelas 244x121x153cm 1400kg","item_id":"58891","currency":"EUR","price":5754.76,"item_brand":"Ifor-Williams","item_category":"Veetrailers","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category results","index":0,"quantity":1} Ifor-Williams P8G Veetrailer enkelas 244x121x153cm 1400kg
2500
Leasen vanafv.a.
108,- per maandp/m
Direct uit voorraad leverbaar
Kopen vanafv.a. 4.756,-
{"item_name":"Ifor-Williams TA510 Veetrailer tridemas dubbeldeks 427x178x213cm 3500kg","item_id":"58895","currency":"EUR","price":15474.69,"item_brand":"Ifor-Williams","item_category":"Veetrailers","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category results","index":1,"quantity":1} Ifor-Williams TA510 Veetrailer tridemas  dubbeldeks 427x178x213cm 3500kg
2500
Leasen vanafv.a.
291,- per maandp/m
Direct uit voorraad leverbaar
Kopen vanafv.a. 12.789,-
{"item_name":"Ifor-Williams TA5G10 Veetrailer tandemas 304x156x183cm 2700kg","item_id":"58892","currency":"EUR","price":9361.77,"item_brand":"Ifor-Williams","item_category":"Veetrailers","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category results","index":2,"quantity":1} Ifor-Williams TA5G10 Veetrailer tandemas 304x156x183cm 2700kg
2500
Leasen vanafv.a.
176,- per maandp/m
Levertijd meer dan 5 werkdagen
Kopen vanafv.a. 7.737,-
{"item_name":"Ifor-Williams TA510G10 Veetrailer tandemas 426x178x183cm 3500kg","item_id":"58894","currency":"EUR","price":11715.22,"item_brand":"Ifor-Williams","item_category":"Veetrailers","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category results","index":3,"quantity":1} Ifor-Williams TA510G10 Veetrailer tandemas 426x178x183cm 3500kg
2500
Leasen vanafv.a.
221,- per maandp/m
Levertijd meer dan 5 werkdagen
Kopen vanafv.a. 9.682,-
Veetrailers

Als agrariër, veehandelaar of transporteur van levende have is het hebben van de juiste aanhanger essentieel. Met een goede veewagen of veekar kunt u erop rekenen dat het vervoer onder de beste condities plaatsvindt.

Dit komt zowel de veiligheid als het welzijn van de dieren ten goede. In het assortiment van Aanhangwagens XXL West-Brabant vindt u meerdere veetrailers van het merk Ifor Williams. Voor het kopen van uw aanhanger voor vee kunt u gebruikmaken van de site dan wel langskomen in de showroom.

Eigenschappen van een vee aanhangwagen

Een veetrailer is een gesloten aanhangwagen, die zich op diverse punten onderscheidt van andere dichte modellen. Ze zijn in grote lijnen vergelijkbaar met paardenaanhangers. Veewagens hebben bijvoorbeeld een achterklep die omlaag kan worden geklapt, zodat de dieren eenvoudig in en uit de laadbak kunnen lopen. Daarnaast zijn ze net als paardentrailers voorzien van ventilatieroosters en een verzorgingsdeur aan de zijkant. Een belangrijk verschil is dat op de achterklep van een veekar drijfhekken zijn aangebracht. Deze maken het gemakkelijker om grote aantallen kalveren, runderen, schapen, varkens of ander vee de bak in te leiden. Na het vervoer blijven vaak mest, urine en modder achter. Het reinigen van een aanhangwagen voor vee gebeurt daarom meestal met een hogedrukspuit. Om die reden wordt het gebruik van hout in de bak vermeden en heeft elke vee aanhanger onderhoudsvriendelijke aluminium wanden en traanplaatvloeren. Voor extra rendabel dierentransport kunnen in sommige veewagens twee vloeren worden aangebracht.

Ifor Williams veetrailer van enkelas tot tridemas

Op ons 5500 vierkante meter grote terrein hebben wij diverse veewagens van Ifor Williams. Dit is een Britse fabrikant, die bekendstaat om zijn kwalitatief hoogwaardige trailers. Het bedrijf gebruikt de nieuwste technologieën en produceert sterke, duurzame en onderhoudsvriendelijke aanhangers. Daarbij beperkt men zich niet. Zoals u in het aanbod ziet, kunt u van dit merk veewagens met één, twee of drie assen kopen. Qua totaalgewicht heeft u de keuze uit modellen van 750, 1400, 2700 en 3500 kg. De afmetingen lopen uiteen van 221x121x112 cm tot 427x178x213 cm. Vooral in de gewichtsklasse van 3500 kg is wat lengte en hoogte betreft veel mogelijk. Naast de standaardfeatures zijn er optionele toevoegingen waarmee u uw Ifor Williams veetrailer kunt laten uitbreiden. Tot de beschikbare extra’s behoren onder andere een windvanger aan de voorzijde en tussenhekken.

Dubbeldeks veekar ook als enkeldeks in te richten

Een vee aanhangwagen wordt standaard als enkeldeks verkocht. Bij tandem- en tridemassers met een hoogte vanaf 183 cm kunt u desgewenst echter een tweede laadvloer in de bak laten aanbrengen. Dit is uiteraard met name interessant wanneer u kleinveetransporten uitvoert. De tweede vloer heeft als voordeel dat deze in zijn geheel is weg te klappen naar de zij- en voorkant. Daardoor kan een dubbellaags aanhanger voor vee ook voor grootvee worden ingezet. Ongeacht het gewicht in de laadbak ervaart u veel rijcomfort. Dit is te danken aan de parabolische veren waarmee onze veetrailers zijn uitgerust.

Tweedehands vee aanhanger kopen

Op zoek naar een aanhangwagen voor vee adviseren we u om niet alleen het reguliere assortiment te bekijken. Ook tussen de occasions staat namelijk wel eens een veekar te koop. De gebruikte aanhangers op onze website zijn uiteraard van de hoogste kwaliteit. Op verzoek kunnen wij bij aankoop een omvangrijkere technische controle uitvoeren. Daarbij kijken wij het chassis, de remmen en verlichting extra grondig na op fouten of ontbrekende functionaliteiten. Deze check geeft u tevens recht op drie maanden garantie. Zonder uitgebreide technische controle zijn het eventuele financiële gevolg van schade die voortkomt uit het rijden met de aanhanger voor eigen rekening. Problemen die wel uit fouten onzerzijds ontstaan verhelpen wij vanzelfsprekend.

Veetrailer lease en verhuur

Bij zowel de aanschaf van een nieuwe veewagen als veekar tweedehands, bieden wij de mogelijkheid tot leasen aan. Het voordeel daarvan is dat u de betaling over een langere periode kunt spreiden. Onze leasetermijnen variëren van 12 tot 60 maanden. Voor bedrijven kan leasen bovendien belastingtechnische voordelen opleveren. Bent u een particulier die boerderijdieren houdt en heeft u incidenteel behoefte aan een vee aanhangwagen? Dan leent een van de dichte trailers in onze verhuur zich hier wellicht voor. Niet elke gesloten aanhangwagen is evenwel geschikt voor veevervoer. Houd er daarom rekening mee dat u zelf aansprakelijk bent voor het gevolg van schade bij een aanhanger die geen vee kan vervoeren.

Aanhangwagen voor vee online bestellen

Neem contact met ons op als u een specifieke veetrailer zoekt. Voor het kopen van een vee aanhanger uit het standaardassortiment kunt u direct gebruik van deze site maken. Ook de benodigde extra accessoires zijn online toe te voegen. Om ervoor te zorgen dat alle functionaliteiten op deze site goed werken, plaatsen wij cookies. In uw browserinstellingen kunt u de cookies voor onze website uitschakelen. Dit voorkomt onder meer dat uit het gebruik ervan voortvloeit dat AWB-advertenties worden getoond op andere sites.

Wat is belangrijk bij het aanschaffen van een aanhangwagen?

Er is veel keuze als het om aanhangwagens gaat, er zijn verschillende soorten en maten. Daarom is het belangrijk dat de aanhangwagen aansluit bij de werkzaamheden die u vaak uitvoert. Hierbij zijn het gewicht en afmetingen van de wagen het belangrijkst. Onze verkoopmedewerkers denken graag met u mee.

Welke aanhangers merken heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

Aanhangwagens XXL West-Brabant heeft een ruim aanbod aanhangwagens met verschillende merken. U vindt hier onze topmerken Proline, Easyline en Ifor Williams. Maar ook voor aanhangwagens van Nederlandse bodem zit u bij ons goed, zoals Anssems en Saris. Op zoek naar een ongeremde bakwagen, dan heeft het merk Loady vast wat u zoekt. Wilt u een paardentrailer van een bekend merk? In ons assortiment vindt u trailers van Cheval Liberté, Careliner, Proline en Ifor Williams.

Met welk rijbewijs mag ik met een aanhangwagen rijden?

Vaak wordt gedacht dat het aantal assen van een aanhangwagen bepaalt welk rijbewijs nodig is om er mee te rijden, maar dat is niet zo. Het wordt bepaald door de maximaal toegestane massa die u mag vervoeren met de aanhanger. Alle informatie over rijbewijzen op een rijtje vindt u op een aparte pagina hier.

Is een aanhangwagen leasen mogelijk bij Aanhangwagen XXL West-Brabant?

Naast kopen, is een aanhangwagen leasen ook mogelijk bij ons. De aanschaf van een nieuwe wagen kan flink oplopen, daarom komen wij u graag tegemoet. Wanneer u een aanhanger leaset bij ons, betaalt u iedere maand een vast bedrag om uw aankoop te financieren. Wanneer u de laatste termijn heeft betaald, is de aanhangwagen volledig van u. U kunt deze natuurlijk gedurende de leaseperiode al wel in gebruik nemen.

Wat is het voordeel van een veetrailer?

Het transport van levende have vraagt om een aanhangwagen die hier speciaal voor is ontworpen. Dankzij de traanplaatvloer en wanden van aluminium is een veetrailer daarom onmisbaar, deze eigenschappen zorgen ervoor dat u de trailer eenvoudig schoon kan maken met de hogedrukspuit. Daarnaast zijn veetrailers vaak voorzien van een klep-deursysteem, een neergaande achterklep die ook als deur gebruikt wordt. Op de klep zijn uitklapbare drijfhekken bevestigd, die handig zijn wanneer u de dieren naar binnen leidt. De verzorgingsdeur en luchtroosters maken de trailer ideaal voor levende have vervoeren.

Kunnen jullie een veetrailer voorzien van extra's?

Wanneer u een geschikte veetrailer heeft gevonden, is het mogelijk om deze te laten voorzien van extra’s. Hierbij is van alles mogelijk, zowel aan de binnen- als buitenkant. Voor het transport van meer kleinvee is een tweede laadvloer erg handig, en ledverlichting of tussenhekken zijn ook beschikbaar. Wilt u extra opties aan de buitenkant van de veetrailer? Dit is ook geen probleem; een disselslot, trailerketting en steunpoten zijn veelgebruikte extra’s.