Navigatie Menu sluiten
moment geduld a.u.b.
Grote voorraad = Snel leverbaar
Eenvoudig online bestellen
Gemakkelijke transportservice

Cheval Liberte

Hoewel Cheval Liberté ook plateauaanhangers, kippers en andere aanhangwagens bo... Lees meer

Hoewel Cheval Liberté ook plateauaanhangers, kippers en andere aanhangwagens bouwt, staat het merk vooral bekend om zijn producten voor de hippische wereld. Naast paardenboxen, stallen en paardensportaccessoires heeft het bedrijf een uitgebreide catalogus met paardentrailers. Bi... Lees meer

Cheval Liberte

Hoewel Cheval Liberté ook plateauaanhangers, kippers en andere aanhangwagens bouwt, staat het merk vooral bekend om zijn producten voor de hippische wereld. Naast paardenboxen, stallen en paardensportaccessoires heeft het bedrijf een uitgebreide catalogus met paardentrailers. Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant vindt u Cheval Liberté-wagens voor het transport van paarden in een ruim aanbod. Onze grote voorraad omvat aanhangers voor één, twee of meer paarden, maar ook trailers die paarden- en koetsvervoer combineren.

Actief sinds 1995

Cheval Liberte werd in 1995 opgericht in Frankrijk en hield zich in de eerste jaren vooral bezig met het ontwerpen en produceren van stalboxen, stallen en stalinrichtingen voor paarden. Kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid waren vanaf het begin belangrijke waarden voor het bedrijf, terwijl een passie voor paarden en ruitersport de drijfveer vormde. Met de zich ontwikkelende kennis van behoeften in de hippische wereld, besloten de oprichters om het assortiment uit te breiden met aanhangwagens voor paardentransport. Tegenwoordig bouwt het bedrijf onder meer 1,5 paards, 2 paards, 3 paards en 4 paards paardentrailers. Naast gebruiksgemak en kwaliteit gaat veel aandacht uit naar esthetiek en robuustheid. De goede naam van Cheval Liberté-producten is ondertussen grensoverschrijdend. Zo wordt het in het Noord-Franse Lignéville gevestigde merk behalve in Nederland ook verkocht in landen als Luxemburg, Groot-Brittannië, Ierland, Denemarken en Zweden.

Cheval Liberté paardentrailer: comfortabel en veilig

Bij de ontwikkeling van Cheval Liberté-aanhangers houdt men in alle opzichten rekening met de wensen van paardenliefhebbers en de veiligheid van paarden. Dat blijkt onder andere uit het feit dat veel Cheval Liberté trailers beschikken over een grote binnenruimte en een lage instap. Dit laatste geeft de wagen tevens een betere balans. Dankzij zijn breedte van 140cm biedt de Cheval Liberte Gold One daarnaast de nodige ruimte om het paard in de trailer op te zadelen. De gevarieerde Gold One-lijn laat verder goed zien wat dit merk op constructiegebied te bieden heeft. Het model is bijvoorbeeld verkrijgbaar met multiplex of aluminium wanden, beide in combinatie met een versterkt polyester monocoque dak en voorfront. De aluminiumuitvoering wordt de Cheval Liberte Gold Aluline genoemd. Uniek voor elke Cheval Liberté aanhangwagen is een montagemethode waarbij het extra verlaagde chassis uit één enkel onderdeel is gecreëerd. De Pullman 2-ophanging bestaande uit vier schokdempers en vier spiraalveren zorgt voor een veilige wegligging en een beperkt transportgeluid.

Veel keuze Cheval Liberté aanhanger

Afgezien van de vaak overeenkomstige basisconstructies kan een Cheval Liberté aanhanger voor paardentransport in allerlei uitvoeringen worden gekocht. Zeer praktisch voor met name deelnemers aan mensporten en aangespannen ringsteekwedstrijden zijn koetswagens als de Hippomobile. Hiermee kunnen zowel één of twee paarden als een kleine koets of sjees worden getransporteerd. Tijdens het vervoer wordt het rijtuig op een circa anderhalf bij twee meter groot aluminium plateau aan de voorzijde vastgezet. Onder de grotere Cheval-Liberté paardentrailers bevinden zich verder de Cheval Liberte Touring Jumping en Touring Country. Deze voor twee paarden geschikte aanhangwagens hebben beide een opbouw en harde vloer van aluminium. Een verschil is echter dat de Touring Country in aanvulling op de neerklapbare achterklep eveneens een vooruitloop heeft. Uw paarden hoeven met deze trailer tijdens het uitstappen dus niet achteruit te lopen. Bij de Jumping-variant is in plaats van een vooruitloop een bijzonder royale zadelkamer met voederbakken aangebracht.

Cheval Liberté aanhangwagen in diverse gewichtsklassen

De veelzijdigheid bij paardentrailers van dit merk gaat verder dan de diversiteit van de onderlinge modellen. Het merendeel van de aanhangers is namelijk leverbaar in een breed scala aan gewichtsklassen. De Cheval Liberte Touring Jumping en Touring Country kunnen bijvoorbeeld worden gekocht met een totaalgewicht tussen 1100 en 2000 kg. Optioneel is zelfs een uitvoering met een laadvermogen van 2600 kg mogelijk. Daarbij dient te worden aangetekend dat de vooruitloop voor een zwaarder eigen gewicht zorgt. Dit zie je ook terug bij de Cheval Liberte Gold One en de van een vooruitloop voorziene Touring One. Beide wagens zijn leverbaar in gewichtsklassen van 1100 tot 1600 kg. Het eigen gewicht van de reguliere Gold One is echter 690 kg, terwijl dit bij de Touring-versie 745 kg bedraagt. De ongeveer zes meter lange koetsaanhangwagen voor paardenvervoer Hippomobile heeft een standaardtotaalgewicht van 2600 kg.

Cheval Liberté paardentrailer kopen bij AWB

Heeft u behoefte aan een paardenaanhanger of gecombineerde koets- en paardentrailer? Dan koopt u deze veilig, eenvoudig en snel op onze website. Op de categoriepagina ziet u welke modellen we momenteel voorradig hebben. Via de groene knop onder de trailerfoto komt u direct op de product- en bestelpagina. Hier is tevens nadere informatie te vinden en zijn eventuele opties toe te voegen, zoals een camerasysteem, een koppelingsslot of het laten aanpassen van het laadvermogen. Desgewenst bezorgen wij de paardentrailer bij u thuis. Langskomen bij onze vestiging op industriegebied Borchwerf II in Roosendaal kan natuurlijk ook. En zoals u van ons gewend bent kunt u zowel online als in de showroom rekenen op zeer scherpe prijzen.

Contact

Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant kunt u terecht voor diverse soorten aanhangwagens. Zowel nieuw als occasion, van alle bekende merken. Niet alleen kunt u aanhangwagens bij ons kopen, maar ook huren en leasen. Ook bieden wij u de mogelijkheid uw aanhangwagen op maat te laten maken op onze speciaalbouw afdeling. Meer informatie? Neem contact met ons op. Dit kan via het contactformuliersocial mediatelefoon of e-mail.