Navigatie Menu sluiten
moment geduld a.u.b.
Grote voorraad = Snel leverbaar
Eenvoudig online bestellen
Gemakkelijke transportservice
Filteren Filteren sluiten
Beschikbaarheid
Type kipper
Bruto laadvermogen
Geremd / Ongeremd
Geschikt voor rijbewijs
Lengte
Merk
Breedte
Type gebruik

Kippers tridemas

Zwaar materiaal dat bij het lossen gestort wordt, vervoert men bij voorkeur in e... Lees meer

Zwaar materiaal dat bij het lossen gestort wordt, vervoert men bij voorkeur in een kipper. Dit is een open aanhangwagen, waarvan de bak achterwaarts en/of zijwaarts kan worden gekanteld. Kiepaanhangers zijn er in een groot aantal maten en gewichtsklassen. Wanneer u behoefte heeft... Lees meer

{"item_name":"Proline driezijdige Kipper tridemas 401x185cm 3500kg","item_id":"58558","currency":"EUR","price":12922.8,"item_brand":"Proline","item_category":"Kippers tridemas","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category results","index":0,"quantity":1} Proline driezijdige Kipper tridemas 401x185cm 3500kg
2500
Leasen vanafv.a.
243,- per maandp/m
Levertijd meer dan 5 werkdagen
Kopen vanafv.a. 10.680,-
{"item_name":"Proline driezijdige Kipper tridemas 401x202cm 3500kg","item_id":"58559","currency":"EUR","price":13049.85,"item_brand":"Proline","item_category":"Kippers tridemas","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category results","index":1,"quantity":1} Proline driezijdige Kipper tridemas 401x202cm 3500kg
2500
Leasen vanafv.a.
246,- per maandp/m
Beperkte voorraad, wees er snel bij
Kopen vanafv.a. 10.785,-
Kippers tridemas

Zwaar materiaal dat bij het lossen gestort wordt, vervoert men bij voorkeur in een kipper. Dit is een open aanhangwagen, waarvan de bak achterwaarts en/of zijwaarts kan worden gekanteld.

Kiepaanhangers zijn er in een groot aantal maten en gewichtsklassen. Wanneer u behoefte heeft aan een groot en zwaar exemplaar is de tridemasser kipper echter de beste aankoop. U kunt daarvoor uiteraard terecht bij Aanhangwagens XXL West-Brabant. Wij verkopen kieptrailers met drie assen online en in onze showroom.

Functie kipper tridemas

Kippers zijn de ideale aanhangers voor het vervoer van materialen die geen bijzondere transportcondities en opslagvoorwaarden vereisen. En doordat ze over een kantelbare bak beschikken, gebruikt men kiepaanhangers met name voor stortmateriaal. Zo wordt dit type aanhangwagen onder meer ingezet voor het aan- en afvoeren of verplaatsen van stenen, kiezels, grind, puin, grond, zand, tuinaarde en tuin-, snoei- en bouwafval. Behalve bij hoveniers, renovatie- en sloopbedrijven en ondernemingen in de weg-, woning- en waterbouw kent de kipper ook wel toepassingen in de landbouw. Bijvoorbeeld om aardappels of andere harde oogstproducten mee te vervoeren. Doordat de ladingen los in de kiepbak liggen, kan met name het materiaal dat onderop ligt de nodige druk te verduren krijgen. In combinatie met de kiepfunctie betekent dit dat goederen met een grote financiële waarde, beperkte houdbaarheid of al te zachte structuur niet in aanmerking komen om met een kipper te worden getransporteerd.

Tridemas kipper aanhangwagen met veel laadruimte

De met drie assen uitgeruste kippers zijn de zwaarste in hun soort en vallen in de gewichtscategorie van 3500 kg. Daarnaast hebben ze ook de grootste afmetingen. Enkelas kieptrailers hebben een lengte tussen twee en drie meter, terwijl deze bij dubbelassers tussen drie en vier meter ligt. Bij AWB verkopen wij tridemas kippers van Proline die rond de vier meter lang en twee meter breed zijn. Net als veel van de tandemas exemplaren kunnen ze naar drie zijden worden gekanteld, namelijk naar rechts, naar links en achterwaarts. Hiertoe beschikt de aanhanger over een elektrische bakbediening met bijbehorende accu. De Proline kippers beschikken door hun ruimere afmetingen over een grotere capaciteit dan tandemassers. Tegelijkertijd brengt de extra as ook een hoger eigen gewicht met zich mee. Daardoor kunt er niet zomaar van uitgaan dat een tridemas aanhangwagen ook meer kan transporteren.

Tandemasser of tridemasser kipper

Als u veel gewicht in één keer wilt kunnen vervoeren, is het verstandig om u goed in te lezen in de mogelijkheden van de verschillende kipwagens. Ook in de categorie met tandemassers staan veel modellen in de hoogste gewichtsklasse van 3500 kg. Hoewel deze kleiner zijn dan de kipper tridemassers met hetzelfde totaalgewicht, wil dit niet zeggen dat u er minder vracht in kwijt kunt. De 3500 kg dubbelas kiepaanhangers van Saris, Proline en Ifor Williams hebben vergeleken met de meeste tridemassers namelijk een overeenkomstig of hoger laadvermogen. In de tridemas Proline 401×202 cm is door het eigen gewicht van 1250 kg bijvoorbeeld ruimte voor 2250 kg. Vergeleken met de Ifor Williams tandemasser van 362×195 cm en 3500 kg kan er echter minder mee worden vervoerd. Door zijn veel lagere gewicht van 990 kg blijft er in de Ifor Williams 2510 kg aan laadvolume over. Een nadeel is wel dat deze alleen achterwaarts kan lossen.

Kipper tridemas uitbreiding, onderhoud en reparatie

Zoals alle aanhangers zijn ook tridemas kippers uit te breiden met extra’s om ze 100% geschikt te maken voor uw werkzaamheden. Wij kunnen uw kieptrailer onder andere voorzien van open of dichte loofrekken, voorrekken, opzetborden, een ladingnet, draadloze afstandsbediening, contourverlichting, een oplaadmogelijkheid voor de accu, een accudruppelaar, achterlichtbescherming, bladveren voor een betere lastverdeling, schokbrekers, oprijplaten en steunpoten. De gewenste accessoires bouwen we op verzoek voor u in de drieas kipper. In onze werkplaats voeren wij ook onderhoud en reparatie uit. Zeker als u uw kieptrailer intensief gebruikt, heeft deze jaarlijks een onderhoudsbeurt nodig. Daarbij worden de lagers, remmen en banden gecheckt en geven we de oploopdemper en het neuswiel een doorsmeerbeurt. Verder zijn wij ook hét adres in Noord-Brabant voor reparaties, keuringen en schadetaxaties.

Occasion, lease en verhuur tridemas kipper

Een kipper drieasser bij AWB kopen is profiteren van voordeelprijzen en service. Dankzij een scherp inkoopbeleid betaalt u bij ons altijd een aantrekkelijke prijs. Extra goedkoop een kiepaanhanger aanschaffen doet u in het occasionaanbod of op de pagina met kipperaanbiedingen. U bent in beide gevallen natuurlijk wel afhankelijk van wat wij op dit moment hebben staan. Direct besparen kan tevens door uw tridemas kipper aanhangwagen te leasen of huren. Afhankelijk van de vraagprijs en uw financiële armslag is het mogelijk om een leasecontract van 12 tot 72 maanden bij ons af te sluiten. Indien u slechts periodiek of eenmalig gebruikmaakt van een kieptrailer, is een kipper huren ook mogelijk. Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen via WhatsApp, e-mail, telefoon of het online antwoordformulier.

Welke merken kipper heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

Aanhangwagens XXL West-Brabant heeft een ruim aanbod aan kippers, vaak direct uit voorraad leverbaar. In ons assortiment vindt u trailers van de volgende merken:

Ons aanbod heeft zowel enkelas kippers als tandemas en tridemas. Voor een gesloten structuur kunt u de kipper ook voorzien van een huif. Op zoek naar een kipper van een ander merk? Dan kunt u het beste telefonisch contact opnemen met onze verkoopmedewerkers. Zij denken graag met u mee en dan kijken we samen of we iets voor u kunnen betekenen.

Met welk rijbewijs mag ik met een kipper rijden?

Vaak wordt gedacht dat het aantal assen van een kipper bepaalt welk rijbewijs nodig is om er mee te rijden, maar dat is niet zo. Het wordt bepaald door de maximaal toegestane massa die u mag vervoeren met de kiep aanhanger. Alle informatie over rijbewijzen op een rijtje vindt u op een aparte pagina hier.

Is een kipper leasen mogelijk bij Aanhangwagen XXL West-Brabant?

Naast kopen, is een kipper leasen ook mogelijk bij ons. De aanschaf van een nieuwe wagen kan flink oplopen, daarom komen wij u graag tegemoet. Wanneer u een kiep aanhangwagen leaset bij ons, betaalt u iedere maand een vast bedrag om uw aankoop te financieren. Wanneer u de laatste termijn heeft betaald, is de aanhangwagen volledig van u. U kunt deze natuurlijk gedurende de leaseperiode al wel in gebruik nemen.

Wat is belangrijk bij een kipper kopen?

U vindt bij ons kippers van verschillende merken, met ieder goede en zwakke punten. Een Proline kiep aanhangwagens biedt extra bodemondersteuning en is dus erg geschikt voor het zwaardere werk. Voor een allround wagen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding, is een Easyline kipper een goede keuze. Twijfelt u welke het beste past bij u? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers voor advies.

Kan ik mijn aanhangwagen op maat laten maken?

Wanneer u een aanhangwagen op maat wilt, zit u goed bij ons. Naast de standaard wagens in ons assortiment kunt u ervoor kiezen om een aanhangwagen aan te passen naar wens. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn met speciaalbouw? Wanneer u contact met ons opneemt, voorzien wij u graag van advies en kijken we samen naar de mogelijkheden.