Navigatie Menu sluiten
moment geduld a.u.b.
Grote voorraad = Snel leverbaar
Eenvoudig online bestellen
Gemakkelijke transportservice
Filteren Filteren sluiten
Beschikbaarheid
Type kipper
Bruto laadvermogen
Geremd / Ongeremd
Geschikt voor rijbewijs
Lengte
Merk
Breedte
Type gebruik

Kippers enkelas

Op zoek naar een kipper heeft u de keuze uit meerdere varianten. Deze verschille... Lees meer

Op zoek naar een kipper heeft u de keuze uit meerdere varianten. Deze verschillen op diverse punten van elkaar, maar het grootste onderscheid zit hem in de gewichtsklassen. Het totaalgewicht hangt nauw samen met de overige features. Als u een kiepaanhanger in de lichtste categori... Lees meer

{"item_name":"Easyline achterwaartse Kipper enkelas 255x155cm 1600kg","item_id":"58790","currency":"EUR","price":4289.45,"item_brand":"Easyline","item_category":"Kippers enkelas","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category results","index":0,"quantity":1} Easyline achterwaartse Kipper enkelas 255x155cm 1600kg
2500
Leasen vanafv.a.
81,- per maandp/m
Beperkte voorraad, wees er snel bij
3.927,- 3.545,-
{"item_name":"Proline achterwaartse Kipper enkelas 230x150cm 1500kg","item_id":"58545","currency":"EUR","price":5354.25,"item_brand":"Proline","item_category":"Kippers enkelas","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category results","index":1,"quantity":1} Proline achterwaartse Kipper enkelas 230x150cm 1500kg
2500
Leasen vanafv.a.
101,- per maandp/m
Levertijd meer dan 5 werkdagen
Kopen vanafv.a. 4.425,-
{"item_name":"Proline achterwaartse Kipper enkelas 275x150cm 1500kg","item_id":"58546","currency":"EUR","price":6043.95,"item_brand":"Proline","item_category":"Kippers enkelas","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category results","index":2,"quantity":1} Proline achterwaartse Kipper enkelas 275x150cm 1500kg
2500
Leasen vanafv.a.
114,- per maandp/m
Levertijd meer dan 5 werkdagen
5.246,- 4.995,-
Kippers enkelas

Op zoek naar een kipper heeft u de keuze uit meerdere varianten. Deze verschillen op diverse punten van elkaar, maar het grootste onderscheid zit hem in de gewichtsklassen. Het totaalgewicht hangt nauw samen met de overige features. Als u een kiepaanhanger in de lichtste categorie nodig heeft, is de meest logische keuze over het algemeen dan ook een enkelasser kipper. Aanhangwagens XXL West-Brabant is gespecialiseerd in alle soorten kippers, waaronder enkelassers. U kunt deze in de showroom of via onze website bestellen of huren.

Kipper enkelas, ontworpen voor stortmateriaal

De belangrijkste eigenschap van kippers is dat ze beschikken over een open bak die u kunt kantelen. Daardoor zijn ze de ideaal voor het vervoer van los materiaal, dat niet hoeft te worden vastgezet, een relatief beperkte waarde heeft en niet snel schade oploopt. Dit kunnen ladingen van uiteenlopende aard zijn, zoals zand, puin, stenen, grind, tuinaarde en snoei- en houtkapafval. Dankzij de kiepende bak bent u minder tijd kwijt aan met name het lossen van dergelijke materialen, terwijl de kipper het transporteren ervan ook eenvoudiger en minder zwaar maakt. Er zijn kieptrailers leverbaar in diverse uitvoeringen. De standaardmodellen kunnen alleen achterover kiepen, maar ook voor een twee- of driezijdige kipper kunt u op ons rekenen. Meestal hebben kiepaanhangwagens die achterwaarts en zijwaarts kunnen worden gekanteld echter dubbele assen. Daarmee vallen ze in een hogere gewichtscategorie, maar van het merk Easyline zijn tevens driezijdige tandemas kiptrailers te bestellen in de lichtere klasse van 1500 kg.

Kenmerken aanhanger enkelas kipper

Enkelas kiepbakwagens hebben door hun relatief lage totaalgewicht doorgaans een beperkte afmeting en laadcapaciteit. Hoewel tandemassers ook wat breder zijn, is met name de lengte een kenmerkend verschil tussen enkelasser en tandemasser kippers. Bij tandemassers bedraagt deze drie tot vier meter, terwijl enkelassers twee tot drie meter lang zijn. Illustratief is de enkelas Proline van 1500 kg, die een lengte en breedte heeft van 230×150 cm. Het voordeel van het compacte formaat en de enkele as is dat de kipperaanhanger in verhouding tot het totaalgewicht een laag eigen gewicht van 365 kg heeft. Daardoor beschikt deze kiepaanhanger over een laadvolume van 1135 kg. Dit is ongeveer 200 kg meer dan dat van de driezijdig kantelbare tandemassers van Easyline in dezelfde gewichtscategorie. Waar de Proline-kiepaanhanger van 1500 kg handmatig wordt gekanteld, hebben de Easyline-modellen evenwel een elektrisch bediende bak.

Enkelasser kipper met extra features

Voor een enkelas kiptrailer met features die afwijken van de standaarduitrusting, zijn er diverse extra’s die u erbij kunt kopen. Van welke bijkomende accessoires u uw kipper kunt voorzien, is grotendeels afhankelijk van het merk. Beschikbare toe te voegen onderdelen zijn onder andere een koppelingsslot, loofrekken, spanbanden, een vlakzeil, een ladingnet, steunpoten en oprijplaten. Oprijplaten vergemakkelijken het laden van de kiepaanhangwagen enkelasser met een kruiwagen. Indien u de optionele accessoires erbij wilt kopen, vinkt u de gewenste onderdelen aan bij het online bestellen. Vervolgens breiden wij de kipper hiermee uit, zodat deze perfect geschikt is voor de uit te voeren werkzaamheden. Houdt u er wel rekening mee dat extra onderdelen van invloed zijn op het eigen gewicht van uw enkelas kieptrailer. Afhankelijk van wat de accessoires wegen die u laat installeren, neemt het toegestane maximumlaadvermogen dus navenant af.

Onderhoud aan uw kipper enkelas

Behalve voor de aanschaf van een kipper bent u bij AWB ook welkom voor professioneel onderhoud en reparatie van dit soort aanhangwagens. Vooral wanneer u veel gebruikmaakt van uw enkelas kipaanhanger adviseren wij om deze één keer per jaar te laten nakijken. Daarmee blijft de veiligheid van de wagen gewaarborgd. Niet alleen in het verkeer, maar ook tijdens het werk. De banden, het remsysteem en de kiepfunctie zijn bij gebruik doorlopend aan slijtage onderhevig. Deze onderdelen verdienen dus een regelmatige check-up. Maar tijdens een controlebeurt voeren we tevens andere werkzaamheden uit, waaronder het smeren van het neuswiel. Wij richten ons op onderhouds- en reparatieverzoeken voor enkelassers, tandemassers en tridemassers. U kunt bij onze Bovag-gecertificeerde medewerkers dan ook terecht met alle modellen kipper in elke gewichtsklasse.

Aanhanger enkelas kipper gebruikt of nieuw

Heeft u interesse in een enkelas kieptrailer? Dan vindt u in ons aanbod eenvoudig een voordelig exemplaar. In onze showroom en op onze website verkopen we nieuwe kipaanhangwagens enkelas namelijk voor een scherpe en concurrerende prijs. Naast een assortiment nieuwe modellen, is er ook een categorie met tweedehands kippers. Indien u online bestelt, hoeft u de nieuwe of gebruikte kipper zelfs niet te komen ophalen. U kunt dan namelijk gebruikmaken van onze gemakkelijke transportservice. Als u dat wilt, selecteert u deze bezorgoptie bij het invullen van de bestelgegevens op de site. Kipaanhangers worden door particulieren vaak ingezet voor tijdelijke klussen. Het kopen van een enkelas kipper is dan niet nodig en u kunt in dat geval ook een wagen met kiepfunctie huren. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Welke merken kipper heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

Aanhangwagens XXL West-Brabant heeft een ruim aanbod aan kippers, vaak direct uit voorraad leverbaar. In ons assortiment vindt u trailers van de volgende merken:

Ons aanbod heeft zowel enkelas kippers als tandemas en tridemas. Voor een gesloten structuur kunt u de kipper ook voorzien van een huif. Op zoek naar een kipper van een ander merk? Dan kunt u het beste telefonisch contact opnemen met onze verkoopmedewerkers. Zij denken graag met u mee en dan kijken we samen of we iets voor u kunnen betekenen.

Met welk rijbewijs mag ik met een kipper rijden?

Vaak wordt gedacht dat het aantal assen van een kipper bepaalt welk rijbewijs nodig is om er mee te rijden, maar dat is niet zo. Het wordt bepaald door de maximaal toegestane massa die u mag vervoeren met de kiep aanhanger. Alle informatie over rijbewijzen op een rijtje vindt u op een aparte pagina hier.

Is een kipper leasen mogelijk bij Aanhangwagen XXL West-Brabant?

Naast kopen, is een kipper leasen ook mogelijk bij ons. De aanschaf van een nieuwe wagen kan flink oplopen, daarom komen wij u graag tegemoet. Wanneer u een kiep aanhangwagen leaset bij ons, betaalt u iedere maand een vast bedrag om uw aankoop te financieren. Wanneer u de laatste termijn heeft betaald, is de aanhangwagen volledig van u. U kunt deze natuurlijk gedurende de leaseperiode al wel in gebruik nemen.

Wat is belangrijk bij een kipper kopen?

U vindt bij ons kippers van verschillende merken, met ieder goede en zwakke punten. Een Proline kiep aanhangwagens biedt extra bodemondersteuning en is dus erg geschikt voor het zwaardere werk. Voor een allround wagen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding, is een Easyline kipper een goede keuze. Twijfelt u welke het beste past bij u? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers voor advies.

Kan ik mijn aanhangwagen op maat laten maken?

Wanneer u een aanhangwagen op maat wilt, zit u goed bij ons. Naast de standaard wagens in ons assortiment kunt u ervoor kiezen om een aanhangwagen aan te passen naar wens. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn met speciaalbouw? Wanneer u contact met ons opneemt, voorzien wij u graag van advies en kijken we samen naar de mogelijkheden.