LET OP: vanaf 1 juni zijn onze openingstijden op de zaterdag gewijzigd. De nieuwe openingstijden voor de zaterdag zijn van 08:00 tot 12:00.
MENU X
Keuze uit 7.800m2 aan voorraad aanhangwagens
Veilig online betalen met IDeal en MisterCash
Kortste levertijd, 98% binnen 5 werkdagen geleverd
Aantoonbare tevreden klanten
Uitgebreide nazorg
Gemakkelijke transportservice

Henra

Henra aanhangwagens van eigen bodem

Onder de aanhangers van Nederlandse makelij die wij in ons aanbod hebben, vindt u diverse exemplaren van Henra. Dit merk is al lange tijd actief en behoort dan ook tot de klassieke trailerfabrikanten van Nederland.

Henra aanhangwagens van eigen bodem

Onder de aanhangers van Nederlandse makelij die wij in ons aanbod hebben, vindt u diverse exemplaren van Henra. Dit merk is al lange tijd actief en behoort dan ook tot de klassieke trailerfabrikanten van Nederland. Gebruiksgemak en duurzaamheid zijn de kernwaarden van Henra aanhangers. De wagens zijn bestemd voor onder meer groenvoorzieners, bouwbedrijven en de paardensport. Op het terrein van Aanhangwagens XXL West Brabant staat altijd wel een paardentrailer of ander type aanhanger van deze fabrikant. Alle aanhangwagens zijn geproduceerd met het oog op duurzaam gebruik.

  Ontvang gratis tips via Whatsapp
  Vul uw gegevens in en ontvang gratis tips via Whatsapp!

  De lange geschiedenis van Henra

  Het merk heeft zijn naam te danken aan de heren Henckens en Rademaker, die rond 1832 een hoefsmederij begonnen in het dorp Overloon in Noord-Brabant. De daaropvolgende eeuw bleven de zonen van de oprichters actief in deze niche. Vanaf 1932 richtte Henra zich onder leiding van de jonge Huub Henckens echter tevens op het bouwen van agrarische machines. Het oorspronkelijke bedrijfspand overleefde de Tweede Wereldoorlog niet, zodat de onderneming na die jaren vanuit een noodonderkomen opnieuw moest worden opgebouwd. In 1954 verhuisde het bedrijf terug naar de eigenlijke locatie, waar een nieuwe winkel, smederij, werkplaats en woning waren neergezet. Twee jaar later was de eerste Henra aanhangwagen een feit. Huubs zonen Piet en Jan Henckens werden in 1965 de eigenaren van het familiebedrijf. Zij specialiseerden zich in de productie van constructieve aanhangwagens en stalinrichtingen. Medio 1979 was de tijd rijp om een grote fabriekshal in Overloon te openen en in 1983 werd besloten om zich geheel en al toe te leggen op de ontwikkeling van Henra aanhangers. Het bedrijf groeide uit tot een onderneming met 40 personeelsleden, die vanaf 1998 jaarlijks 4000 trailers bouwden. Henra was destijds inmiddels in handen van Jans zoon Edward, de vijfde generatie Henckens. In 2013 verkocht hij het bedrijf aan investeringsmaatschappij Momentum Today uit Tilburg. Het Nederlandse merk kent tegenwoordig internationale allure, want vijfenzestig procent van de jaarlijkse omzet wordt behaald door middel van export.

  Henra paardentrailer in uiteenlopende varianten

  Net als tijdens het smederijverleden zijn ook nu paardeneigenaren een belangrijke doelgroep. In plaats van hoeven maakt het merk tegenwoordig echter aanhangwagens voor het transport van paarden. Deze Henra Performance kent vier modellen, te weten de 1,5 paards-trailer, de 2 paards-Performance, de XL en de XXL. Een Henra aanhangwagen voor paarden valt op door de zeer ruime binnenhoogte. Deze bedraagt bij elk van de vier trailervarianten namelijk 235 cm. Kenmerkend is verder de zeer lage instap van de paardenaanhangers. Dit maakt het voor paarden eenvoudiger om de transportwagen te betreden. Daarbij zijn de wagens ook nog eens bijzonder sterk en robuust. Hiertoe wordt gebruikgemaakt van een constructie van kunststof, aluminium en hout. U kunt Henra paardentrailers aanschaffen met een totaalgewicht van 1350, 2000 of 2700 kg. Er zijn meerdere extra accessoires te koop, waaronder een intern camerasysteem, een zadelkamer, een koppelingsslot en een vastzetketting voor uw paard.

  Andere Henra aanhanger kopen

  Behalve aanhangers voor paardenvervoer bouwt het merk ook een groot aantal andere aanhangwagens tot 3500 kg. Daarbij bedient men verschillende doelgroepen. U kunt bijvoorbeeld eveneens een bakwagen, achterwaartse of 3-zijdige kipper, machine-, auto- of schaarlifttransporter of gemakkelijk te laden Henra plateauwagen met 0 graden assen aanschaffen. Een van de voordelen van de auto- en machinetrailers is dat zij in navolging van de Henra paardentrailer een lage laadvloer hebben. Daardoor blijft de oprijhoek bijzonder vlak, wat het plaatsen van een minigraver of andere machine op het laadoppervlak erg eenvoudig maakt. Voor extra zwaar materieel kunt u de transporter optioneel met een henra performance aluminium bodem laten uitrusten. De wagens worden verkocht met een dubbele as in de gewichtsklassen 2700, 3000 of 3500 kg en als drie-assige variant van 3500 kg. Dankzij breedtes van 172 cm, 202 cm en 232 cm zijn de transporters geschikt voor machines van allerlei afmetingen.

  Hét adres voor Henra aanhangwagens

  Als officiële dealer van Henra kunt u bij Aanhangwagens XXL West Brabant terecht voor elke trailer van dit merk. Ook als wij een door u gezocht model niet in onze showroom of op onze website hebben staan, is het altijd mogelijk om deze rechtstreeks te bestellen. De aanhangers hebben een goede reputatie en een fraai design, maar bij deze Noord-Brabantse fabrikant gaat het niet om prestige maar om pure functionaliteit en duurzaamheid. Wilt u een gebruikte of nieuwe Henra aanschaffen, dan kunt u op de site de momenteel bij ons beschikbare exemplaren gemakkelijk met elkaar vergelijken. Voor online kopers hebben we een handige bezorgservice, zodat uw Henra aanhanger op het door u gewenste adres kan worden afgeleverd. Vanzelfsprekend is langskomen en de trailer na aankoop meteen meenemen ook mogelijk. U vindt onze showroom op bedrijventerrein de Borchwerf II nabij Roosendaal aan de Belder 43. Wij verzoeken u om eerst een afspraak te maken.

  Contact

  Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant kunt u terecht voor diverse soorten aanhangwagens. Zowel nieuw als occasion, van alle bekende merken. Niet alleen kunt u aanhangwagens bij ons kopen, maar ook huren en leasen. Ook bieden wij u de mogelijkheid uw aanhangwagen op maat te laten maken op onze speciaalbouw afdeling. Meer informatie? Neem contact met ons op. Dit kan via het contactformulier, social media, telefoon of e-mail.

  Welke soorten aanhangwagens zijn er?

  Wij hebben een ruim assortiment aan aanhangwagens. Wij bieden het gehele assortiment aan aanhangers tot 3500kg mtm. U vindt bij ons de klassieke bakwagens en plateauwagens, maar ook kippers, koelwagens, machinetransporters en motortrailers. Zoekt u naar een compleet specifieke aanhangwagen voor uw werk? Dan bieden wij ook speciaalbouw en maatwerk aanhangwagens, compleet gebouwd naar uw wensen.

  Welke merken aanhangers heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

  Aanhangwagens XXL Werst-Brabant prijst zich met een ruim assortiment aan aanhangwagens. Zo bieden wij de volgende merken aanhangwagens:

  Zoekt u een aanhangwagen van een ander merk? Vaak kunnen we u dan ook helpen! Neem contact op men onze verkoopmedewerkers voor de  mogelijkheden.

  Met welk rijbewijs mag ik de aanhanger trekken?

  De regels omtrent het trekken van een aanhangwagen zijn helaas vrij onduidelijk. Om het zo goed mogelijk uit te leggen hebben wij een complete informatiepagina op onze site. U vindt deze pagina hier.

  Is het mogelijk om een aanhanger te leasen?

  Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant is het mogelijk om een aanhangwagen te leasen. U kunt de aanhangwagen dan in de door u gekozen termijnen afbetalen, na de laatste betaling is de aanhangwagen 100% uw eigendom. Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers.