Werken bij Aanhangwagens XXL West-Brabant? Bekijk onze vacatures.
MENU X
Keuze uit 7.800m2 aan voorraad aanhangwagens
Veilig online betalen met IDeal en MisterCash
Kortste levertijd, 98% binnen 5 werkdagen geleverd
Aantoonbare tevreden klanten
Uitgebreide nazorg
Gemakkelijke transportservice

Praktische informatie

Bij Aanhangwagens XXL West Brabant krijgen we met regelmaat vragen over een aantal praktische zaken. Er zijn natuurlijk behoorlijk veel regels waar u rekening mee moet houden wanneer u een aanhanger of paardentrailer koopt of huurt. Speciaal daarom hebben wij een aantal veelvoorkomende onderwerpen op een rij gezet waarvan wij denken dat het handig voor u kan zijn.

Stekkerschema

Het aansluiten van een stekker is voor u geen dagelijkse bezigheid. Hoe zat het ook al weer met het aansluiten van de stekkers en hoe moet ik ook alweer een verlichtingsstekker aansluiten? Om deze vragen te beantwoorden hebben we voor u aansluitschema’s samengesteld. Lees meer over stekkerschema’s.

Rijbewijs

Wij krijgen regelmatig vragen omtrent het type rijbewijs dat nodig is voor het rijden met een aanhangwagen of paardentrailer. Voordat u op pad gaat met een aanhanger of paardentrailer raden wij aan om vooraf goed te kijken welk rijbewijs u nodig heeft. Wij hebben een pagina ingericht die compleet gaat over rijbewijzen. Lees meer over rijbewijzen.

Wetgeving

Voor het rijden met een aanhangwagen gelden een aantal regels. Om onveilige situaties en fikse boetes te voorkomen hebben wij de meest voorkomende regels op een rijtje gezet zodat u vooraf op de hoogte bent van de eisen die wettelijk verplicht zijn. Lees meer over wetgeving.

Bandenspanning

De juiste bandenspanning is belangrijk voor uw aanhangwagen. Het zorgt allereerst voor een langere levensduur van uw wagen maar het voorkomt ook onveilig situaties op de weg. Wij hebben een overzicht opgesteld om te zien wat de juiste bandenspanning is voor uw banden. Lees meer over bandenspanning.

Heeft u na het lezen van deze praktische informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Blog

Blijf ook op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via ons blog. Wij behandelen met regelmaat zaken die voor u als (potentiële) aanhanger bezitter interessant kunnen zijn.

Bedrijfsfilm

Welke soorten aanhangwagens zijn er?

Wij hebben een ruim assortiment aan aanhangwagens. Wij bieden het gehele assortiment aan aanhangers tot 3500kg mtm. U vindt bij ons de klassieke bakwagens en plateauwagens, maar ook kippers, koelwagens, machinetransporters en motortrailers. Zoekt u naar een compleet specifieke aanhangwagen voor uw werk? Dan bieden wij ook speciaalbouw en maatwerk aanhangwagens, compleet gebouwd naar uw wensen.

Welke merken aanhangers heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

Aanhangwagens XXL Werst-Brabant prijst zich met een ruim assortiment aan aanhangwagens. Zo bieden wij de volgende merken aanhangwagens:

Zoekt u een aanhangwagen van een ander merk? Vaak kunnen we u dan ook helpen! Neem contact op men onze verkoopmedewerkers voor de  mogelijkheden.

Met welk rijbewijs mag ik de aanhanger trekken?

De regels omtrent het trekken van een aanhangwagen zijn helaas vrij onduidelijk. Om het zo goed mogelijk uit te leggen hebben wij een complete informatiepagina op onze site. U vindt deze pagina hier.

Is het mogelijk om een aanhanger te leasen?

Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant is het mogelijk om een aanhangwagen te leasen. U kunt de aanhangwagen dan in de door u gekozen termijnen afbetalen, na de laatste betaling is de aanhangwagen 100% uw eigendom. Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers.