Werken bij Aanhangwagens XXL West-Brabant? Bekijk onze vacatures.
MENU X
Keuze uit 7.800m2 aan voorraad aanhangwagens
Veilig online betalen met IDeal en MisterCash
Kortste levertijd, 98% binnen 5 werkdagen geleverd
Aantoonbare tevreden klanten
Uitgebreide nazorg
Gemakkelijke transportservice

Stekkerschema’s

Het kan zomaar gebeuren, bij het afkoppelen vergeet u de stekker los te maken, het gevolg is een kapotte stekker of zelfs een kapotte stekkerdoos. Het repareren van een dergelijke stekker of stekkerdoos kan erg lastig zijn. Daarom hebben wij onderstaande aansluitschema’s voor u samengesteld.

Verschillende mogelijkheden op uw aanhanger

Om de aanhangwagen van verlichting te voorzien kunnen er verschillende soorten stekkers aangesloten zijn. Voor 1996 zaten op vrijwel alle aanhangwagens een 7-polige stekker. Daarna werd echter verplicht om op nieuwe aanhangwagens een mistachterlicht te voeren, hierdoor kon er geen constante stroom meer aangesloten worden. Om die reden werden er nieuwe stekkers ontwikkeld, er werd gekozen om een 13-polige stekker te gaan voeren. De meest voorkomende zijn Multicon, Multicon West en de Jaeger 13-polige stekker, waarbij de laatste het meest wordt gebruikt.

Doordat in 2010 ook de achteruitrijverlichting een verplichting werd op aanhangers, heeft tegenwoordig iedere aanhangwagen met eigen een kenteken een 13-polige stekker. Toch worden er nog steeds trekhaken gemonteerd met een 7-polige stekkeraansluiting. Hiervoor bestaan echter eenvoudige verloopstekkers om een aanhanger met 13-polige stekker aan te sluiten op een auto die beschikt over een 7-polige stekkeraansluiting. Aanhangwagens XXL West Brabant heeft deze stekkers vrijwel altijd op voorraad liggen.

Aansluitschema’s verschillende stekkers

Zoals gezegd is het aansluiten van een stekker of een stekkerdoos op een aanhangwagen een lastige klus. Wij hopen met behulp van onderstaande stekkerschema’s duidelijk aan u uit te leggen zodat u er op een goede manier mee aan de slag kunt gaan. U kunt de aansluitschema’s gebruiken bij zowel 7-polige stekkers en stekkerdozen als bij 13-polige stekkers en stekkerdozen (Jaeger of Multicon West).

Mocht u onverhoopt problemen houden met de stekker, of bepaalde functies werken niet meer helemaal naar behoren. Kom gerust langs bij Aanhangwagens XXL West Brabant, dan kijken wij de stekker voor u na. U kunt online een afspraak maken voor onze werkplaats. Makkelijk toch?

De 7-polige stekker aanhangwagen

De 7-polige stekker is de oudste en bevat alleen de belangrijkste functies.

Nr.: Code: Functie: Kleur:
1 L Richting links geel
2 54G Mist achterlicht blauw
3 31 Massa wit
4 R Richting rechts groen
5 58R Verlichting rechts + nummerplaat bruin
6 54 Remlichten rood
7 58L Verlichting links zwart

13-polige stekker aanhangwagen

Een 13-polige stekker is niet uitwisselbaar met de andere stekkers.

Nr.: Functie: Kleur:
1 Richting links geel
2 Mistlamp blauw
3 Massa (voor contact 1 t/m 8) wit
4 Richting rechts groen
5 Verlichting rechts bruin
6 Remlichten rood
7 Verlichting links zwart
8 Achteruitrijlampen grijs
9 Permanente stroomdraad bruin/blauw
10 Plus geschakeld via contactslot bruin/rood
11 Massa voor 10
12 Vrij
13 Massa voor 9 wit/zwart

 

Welke soorten aanhangwagens zijn er?

Wij hebben een ruim assortiment aan aanhangwagens. Wij bieden het gehele assortiment aan aanhangers tot 3500kg mtm. U vindt bij ons de klassieke bakwagens en plateauwagens, maar ook kippers, koelwagens, machinetransporters en motortrailers. Zoekt u naar een compleet specifieke aanhangwagen voor uw werk? Dan bieden wij ook speciaalbouw en maatwerk aanhangwagens, compleet gebouwd naar uw wensen.

Welke merken aanhangers heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

Aanhangwagens XXL Werst-Brabant prijst zich met een ruim assortiment aan aanhangwagens. Zo bieden wij de volgende merken aanhangwagens:

Zoekt u een aanhangwagen van een ander merk? Vaak kunnen we u dan ook helpen! Neem contact op men onze verkoopmedewerkers voor de  mogelijkheden.

Met welk rijbewijs mag ik de aanhanger trekken?

De regels omtrent het trekken van een aanhangwagen zijn helaas vrij onduidelijk. Om het zo goed mogelijk uit te leggen hebben wij een complete informatiepagina op onze site. U vindt deze pagina hier.

Is het mogelijk om een aanhanger te leasen?

Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant is het mogelijk om een aanhangwagen te leasen. U kunt de aanhangwagen dan in de door u gekozen termijnen afbetalen, na de laatste betaling is de aanhangwagen 100% uw eigendom. Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers.