Navigatie Menu sluiten
moment geduld a.u.b.
Grote voorraad = Snel leverbaar
Eenvoudig online bestellen
Gemakkelijke transportservice

Tips voor de bakwagen tandemas

Tip 1: Kies voor een ongeremde versie als de aanhanger particulier vooral in het weekend wordt gebruikt, geremd is meer onderhoudsgevoelig

Tip 2: Kies bij het buitenstaan voor een aanhanger met goede kwaliteit betonplex, er is namelijk Aziatische, Russische en Finse kwaliteit te krijgen, nog beter is aluminium wanden

Tip 3: Bedenk hoe je de lading vast wil sjorren, dit moet makkelijk en vlot kunnen in de praktijk

Tip 4: Als je regelmatig met langere lengtes wilt rijden zoals houten balken is een neerklapbaar voorbord handig

Tip 5: Let op het type neuswiel bij een geremde aanhanger en hoe dit bevestigd zit, een neuswiel gebruik je elke keer bij het aankoppelen en moet dus goed zijn.

Tip 6: Kies voor een aanhanger met een bekend merk as zoals Knott met daarin onderhoudsarme lagers

Tip 7: Lees reviews van andere gebruikers

Even sparren over de mogelijkheden of deze pagina delen in je netwerk?
Deel deze pagina

1: Kies voor een ongeremde versie als de aanhanger particulier vooral in het weekend wordt gebruikt, geremd is meer onderhoudsgevoelig

Aanhangwagens zijn zowel geremd als ongeremd verkrijgbaar. Geremd betekent dat de aanhangwagen is voorzien van een reminrichting, die meeremt tijdens het rijden. Voor particulier gebruik raden wij het af om een geremde aanhangwagen te nemen, omdat deze functionaliteit dan niet nodig is. Een reminrichting heeft jaarlijks onderhoud nodig, dit zijn dan onnodige onkosten. Een ongeremde bakwagen heeft altijd een maximale toegestande massa van 750kg.

2: Kies bij het buitenstaan voor een aanhanger met goede kwaliteit betonplex, er is namelijk Aziatische, Russische en Finse kwaliteit te krijgen, nog beter is aluminium wanden

De kwaliteit van de materialen waarmee aanhangwagens gebouwd worden kan flink verschillen. Finse kwaliteit betonplex is bijvoorbeeld een stuk steviger dan Chinese of Russische materialen. Onze bakwagens worden enkel gebouwd van Finse kwaliteit. Een aluminium bakwagen is nog steviger, echter vergt dit wel een grote investering.

3: Bedenk hoe je de lading vast wil sjorren, dit moet makkelijk en vlot kunnen in de praktijk

Er zijn verschillend methodes om je lading vast te maken in de aanhangwagen. Rond de bak zitten altijd haakjes om het netje en de spanbanden vast te maken. Goede kwaliteit haakjes zijn een absolute must, zodat je niet teveel tijd en energie kwijt bent met het vast sjorren van de lading en tevens met een veiliger gevoel op weg kan. In de bak kan je altijd nog extra bindogen toe laten voegen, zodat je nog meer bindmogelijkheden hebt in de aanhangwagen.

4: Als je regelmatig met langere lengtes wilt rijden zoals houten balken is een neerklapbaar voorbord handig

Een neerklapbaar voorbord op de aanhangwagen helpt je om ladingen die net niet in de bak passen te vervoeren.

5: Let op het type neuswiel bij een geremde aanhanger en hoe dit bevestigd zit, een neuswiel gebruik je elke keer bij het aankoppelen en moet dus goed zijn.

Een neuswiel maakt je aanhangwagen compleet. Met een neuswiel kan je de aanhangwagen makkelijk verzetten, zonder dat de auto ervoor hoeft te staan.

6: Kies voor een aanhanger met een bekend merk as zoals Knott met daarin onderhoudsarme lagers

Net als met het betonplex, zijn andere onderdelen ook verkrijgbaar in verschillende kwaliteitsniveau’s. Bekende merken als Knott leveren altijd kwalitatieve onderdelen, waardoor je op je materiaal kan vertrouwen.

7: Lees reviews van andere gebruikers

Wij proberen altijd zoveel mogelijke ervaringen te verzamelen, zodat je het verhaal niet alleen van ons hoort, maar ook van de klanten die je voorgingen!