Navigatie Menu sluiten
moment geduld a.u.b.
Grote voorraad = Snel leverbaar
Eenvoudig online bestellen
Gemakkelijke transportservice

Tips voor de plateauwagen

Tip 1: Let goed op de bodemondersteuning en hoe dik de bodemplaat is, dit is voor langere termijn heel belangrijk.

Tip 2: Kijk of er haakjes opzitten om een ladingnet vast te maken.

Tip 3: Bedenk hoe je de lading vast wil sjorren, makkelijkste is verzonken sjorogen in de kantbalk van de aanhanger.

Tip 4: Als je de aanhanger ook gaat gebruiken voor vervoer van machines is het handig een aanhanger te kopen met rijplaten in een opbergslede onder de laadvloer.

Tip 5: Let op het type neuswiel bij een geremde aanhanger en hoe dit bevestigd zit, een neuswiel gebruik je elke keer bij het aankoppelen en moet dus goed zijn.

Tip 6: Kies voor op of afrijden van zwaarder materiaal altijd voor een set steunpoten achter, dit voorkomt slijtage aan de koppeling.

Tip 7: Lees reviews van andere gebruikers.

Even sparren over de mogelijkheden of deze pagina delen in je netwerk?
Deel deze pagina

1. Let op de bodemondersteuning

Om de lading goed te kunnen vervoeren, is een sterke bodem van groot belang. De gehele lading van uw aanhangwagen rust namelijk op dit paneel. Bodemplaten zijn in verschillende diktes verkrijgbaar, maar ook in verschillende materialen. Hou bij een houten bodem ook altijd rekening met het land van afkomst, Een Fins houten bodemplaat is op de lange termijn beter dan een Chinese variant.

2. Kijk of er haakjes opzitten om een ladingnet vast te maken

Er zijn verschillende mogelijkheden om je lading vast te maken aan de aanhanger. Je hebt haken rond de bak van de aanhangwagen, maar ook haken in de bak.

3. Bedenk hoe je de lading vast wil sjorren

Bij topmodellen zitten de bindmogelijkheden verzonken verwerkt in de aanhanger, het grote voordeel is dat je geen ladingruimte verliest, maar wel altijd bindmogelijkheden bij de hand hebt.

4: Als je de aanhanger ook gaat gebruiken voor vervoer van machines is het handig een aanhanger te kopen met rijplaten in een opbergslede onder de laadvloer

Rijplaten zijn ideaal om een machine, of kruiwagen op de aanhangwagen te krijgen. Echter moeten de rijplaten ook mee vervoerd worden. Met rijplaatsledes onder de bak liggen je rijplaten nooit in de weg. Je schuift de platen eenvoudig in de sledes.

5: Let op het type neuswiel bij een geremde aanhanger en hoe dit bevestigd zit, een neuswiel gebruik je elke keer bij het aankoppelen en moet dus goed zijn

6: Kies voor op of afrijden van zwaarder materiaal altijd voor een set steunpoten achter, dit voorkomt slijtage aan de koppeling

7: Lees reviews van andere gebruikers

Wij proberen altijd zoveel mogelijke ervaringen te verzamelen, zodat je het verhaal niet alleen van ons hoort, maar ook van de klanten die je voorgingen!