Werken bij Aanhangwagens XXL West-Brabant? Bekijk onze vacatures.
MENU X
Keuze uit 7.800m2 aan voorraad aanhangwagens
Veilig online betalen met IDeal en MisterCash
Kortste levertijd, 98% binnen 5 werkdagen geleverd
Aantoonbare tevreden klanten
Uitgebreide nazorg
Gemakkelijke transportservice

Top tips in het kort:

Tip 1: Kies voor een ongeremde versie als de aanhanger particulier vooral in het weekend wordt gebruikt, geremd is meer onderhoudsgevoelig

Tip 2: Kies bij het buitenstaan voor een aanhanger met goede kwaliteit betonplex, er is namelijk Aziatische, Russische en Finse kwaliteit te krijgen

Tip 3: Bedenk hoe je de lading vast wil sjorren, dit moet makkelijk en vlot kunnen in de praktijk

Tip 4: Kies i.v.m. de stabiliteit altijd voor een aanhanger met een V-dissel

Tip 5: Voor het makkelijk verrijden in de garage of laden zonder de auto ervoor, kies voor een neuswiel

Tip 6: Kies voor een aanhanger met een bekend merk as zoals Knott met onderhoudsarme lagers

Tip 7: Lees reviews van andere gebruikers

1: Kies voor een ongeremde versie als de aanhanger particulier gebruikt wordt

Aanhangwagens zijn zowel geremd als ongeremd verkrijgbaar. Geremd betekent dat de aanhangwagen is voorzien van een reminrichting, die meeremt tijdens het rijden. Voor particulier gebruik raden wij het af om een geremde aanhangwagen te nemen, omdat deze functionaliteit dan niet nodig is. Een reminrichting heeft jaarlijks onderhoud nodig, dit zijn dan onnodige onkosten. Een ongeremde bakwagen heeft altijd een maximale toegestande massa van 750kg.

2: Kies bij het buitenstaan voor een aanhanger met goede kwaliteit betonplex

De kwaliteit van de materialen waarmee aanhangwagens gebouwd worden kan flink verschillen. Finse kwaliteit betonplex is bijvoorbeeld een stuk steviger dan Chinese of Russische materialen. Onze bakwagens worden enkel gebouwd van Finse kwaliteit. Een aluminium bakwagen is nog steviger, echter vergt dit wel een grote investering.

3: Bedenk hoe je de lading vast wil sjorren, dit moet makkelijk en vlot kunnen in de praktijk

Er zijn verschillend methodes om je lading vast te maken in de aanhangwagen. Rond de bak zitten altijd haakjes om het netje en de spanbanden vast te maken. Goede kwaliteit haakjes zijn een absolute must, zodat je niet teveel tijd en energie kwijt bent met het vast sjorren van de lading en tevens met een veiliger gevoel op weg kan. In de bak kan je altijd nog extra bindogen toe laten voegen, zodat je nog meer bindmogelijkheden hebt in de aanhangwagen.

4: Kies i.v.m. de stabiliteit altijd voor een aanhanger met een V-dissel

Online zijn veel verschille bakwagens te verkrijgen. Veel budget stunters bieden voor weinig geld een bakwagen met een rechte dissel aan. Kijk hier altijd mee uit! Onze bakwagens zijn allemaal voorzien van een v-dissel, een dissel in de vorm van de letter V. Deze dissel is vele malen stabieler dan een rechte dissel, gezien de krachten die worden uitgeoefend op de aanhangwagen worden verdeeld over de gehele bak.

5: Voor het makkelijk verrijden in de garage of laden zonder de auto ervoor, kies voor een neuswiel

Een neuswiel maakt je aanhangwagen compleet. Met een neuswiel kan je de aanhangwagen makkelijk verzetten, zonder dat de auto ervoor hoeft te staan.

6: Kies voor een aanhanger met een bekend merk as zoals Knott met onderhoudsarme lagers

Net als met het betonplex, zijn andere onderdelen ook verkrijgbaar in verschillende kwaliteitsniveau’s. Bekende merken als Knott leveren altijd kwalitatieve onderdelen, waardoor je op je materiaal kan vertrouwen.

7: Lees reviews van andere gebruikers

Wij proberen altijd zoveel mogelijke ervaringen te verzamelen, zodat je het verhaal niet alleen van ons hoort, maar ook van de klanten die je voorgingen!

Welke soorten aanhangwagens zijn er?

Wij hebben een ruim assortiment aan aanhangwagens. Wij bieden het gehele assortiment aan aanhangers tot 3500kg mtm. U vindt bij ons de klassieke bakwagens en plateauwagens, maar ook kippers, koelwagens, machinetransporters en motortrailers. Zoekt u naar een compleet specifieke aanhangwagen voor uw werk? Dan bieden wij ook speciaalbouw en maatwerk aanhangwagens, compleet gebouwd naar uw wensen.

Welke merken aanhangers heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

Aanhangwagens XXL Werst-Brabant prijst zich met een ruim assortiment aan aanhangwagens. Zo bieden wij de volgende merken aanhangwagens:

Zoekt u een aanhangwagen van een ander merk? Vaak kunnen we u dan ook helpen! Neem contact op men onze verkoopmedewerkers voor de  mogelijkheden.

Met welk rijbewijs mag ik de aanhanger trekken?

De regels omtrent het trekken van een aanhangwagen zijn helaas vrij onduidelijk. Om het zo goed mogelijk uit te leggen hebben wij een complete informatiepagina op onze site. U vindt deze pagina hier.

Is het mogelijk om een aanhanger te leasen?

Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant is het mogelijk om een aanhangwagen te leasen. U kunt de aanhangwagen dan in de door u gekozen termijnen afbetalen, na de laatste betaling is de aanhangwagen 100% uw eigendom. Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers.