Werken bij Aanhangwagens XXL West-Brabant? Bekijk onze vacatures.
MENU X
Keuze uit 7.800m2 aan voorraad aanhangwagens
Veilig online betalen met IDeal en MisterCash
Kortste levertijd, 98% binnen 5 werkdagen geleverd
Aantoonbare tevreden klanten
Uitgebreide nazorg
Gemakkelijke transportservice

Caravan onderhoud

Over het algemeen staat uw caravan meer binnen dan buiten. U zult daarom denken dat daardoor de caravan in goede conditie blijft. Niets is minder waar, zonder dat u het merkt verslechterd de staat van uw caravan gedurende de tijd dat die binnen staat. Denk bijvoorbeeld aan verslechterde staat van remmen of schokdempers. Om te voorkomen dat u tijdens de vakantie te maken krijgt met mankementen of dat u wordt aangehouden omdat de caravan voor gevaar zorgt op de weg, raden wij u aan om tweejaarlijks – en bij oudere caravans zelfs jaarlijks – een onderhoudsbeurt in te laten plannen.

Caravan onderhoud volgens BOVAG richtlijnen

Bij Aanhangwagens XXL West Brabant bent u aan het juiste adres voor het onderhoud van uw caravan. Wij voeren onderhoud uit volgende de richtlijnen van de BOVAG. Wij controleren uw caravan op de volgende punten:

  • Onderstel, hierbij wordt er gecontroleerd op scheefstand wat kan betekenen dat de as rubbers versleten zijn. Verder wordt er gekeken naar de oplooprem, remkabels, de reservewielhouder en er wordt altijd gekeken naar de bevestiging van de diverse leidingen.
  • Opbouw van de caravan, kloppen de wettelijke vereiste lengtedriehoeken nog? Is er een kentekenplaat aanwezig en zitten de zijreflectoren nog op de caravan. Daarnaast controleren we op de bevestiging van de handgrepen en de disselkist nog in orde is en op de deur en overige luiken nog goed functioneren. Vanzelfsprekend controleren we de bodem van de caravan op beschadigingen.

Let op: Bij Aanhangwagens XXL West Brabant kunnen wij geen vochtslang controleren. Gas en elektra kunnen we desgewenst wel nagaan, maar wij concentreren ons met name op het onderstel en de opbouw van de caravan.

Caravan keuring

Naast het caravan onderhoud en reparatie bent u bij ons ook aan het juiste adres voor keuringen. Keuringen vinden plaats in onze eigen werkplaats door onze eigen gespecialiseerde vakmensen. Wilt u meer informatie ontvangen over alle mogelijkheden neem gerust contact met ons op of maak direct een afspraak in onze werkplaats. Bij Aanhangwagens XXL West Brabant krijgt u gegarandeerd kwaliteit voor onderhoud, reparatie en keuringen.

U vindt Aanhangwagens XXL West Brabant op Belder 43 op industrieterrein Borchwerf II te Roosendaal, direct gelegen aan de A17.

Welke soorten aanhangwagens zijn er?

Wij hebben een ruim assortiment aan aanhangwagens. Wij bieden het gehele assortiment aan aanhangers tot 3500kg mtm. U vindt bij ons de klassieke bakwagens en plateauwagens, maar ook kippers, koelwagens, machinetransporters en motortrailers. Zoekt u naar een compleet specifieke aanhangwagen voor uw werk? Dan bieden wij ook speciaalbouw en maatwerk aanhangwagens, compleet gebouwd naar uw wensen.

Welke merken aanhangers heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

Aanhangwagens XXL Werst-Brabant prijst zich met een ruim assortiment aan aanhangwagens. Zo bieden wij de volgende merken aanhangwagens:

Zoekt u een aanhangwagen van een ander merk? Vaak kunnen we u dan ook helpen! Neem contact op men onze verkoopmedewerkers voor de  mogelijkheden.

Met welk rijbewijs mag ik de aanhanger trekken?

De regels omtrent het trekken van een aanhangwagen zijn helaas vrij onduidelijk. Om het zo goed mogelijk uit te leggen hebben wij een complete informatiepagina op onze site. U vindt deze pagina hier.

Is het mogelijk om een aanhanger te leasen?

Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant is het mogelijk om een aanhangwagen te leasen. U kunt de aanhangwagen dan in de door u gekozen termijnen afbetalen, na de laatste betaling is de aanhangwagen 100% uw eigendom. Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers.