Werken bij Aanhangwagens XXL West-Brabant? Bekijk onze vacatures.
MENU X
Keuze uit 7.800m2 aan voorraad aanhangwagens
Veilig online betalen met IDeal en MisterCash
Kortste levertijd, 98% binnen 5 werkdagen geleverd
Aantoonbare tevreden klanten
Uitgebreide nazorg
Gemakkelijke transportservice

Plateauwagen tips in het kort

Tip 1: Let goed op de bodemondersteuning en hoe dik de bodemplaat is, dit is voor langere termijn heel belangrijk.
Tip 2: Kijk of er haakjes opzitten om een ladingnet vast te maken.
Tip 3: Bedenk hoe je de lading vast wil sjorren, makkelijkste is verzonken sjorogen in de kantbalk van de aanhanger.
Tip 4: Als je de aanhanger ook gaat gebruiken voor vervoer van machines is het handig een aanhanger te kopen met rijplaten in een opbergslede onder de laadvloer.
Tip 5: Let op het type neuswiel bij een geremde aanhanger en hoe dit bevestigd zit, een neuswiel gebruik je elke keer bij het aankoppelen en moet dus goed zijn.
Tip 6: Kies voor op of afrijden van zwaarder materiaal altijd voor een set steunpoten achter, dit voorkomt slijtage aan de koppeling.
Tip 7: Lees reviews van andere gebruikers.

1. Let op de bodemondersteuning

Om de lading goed te kunnen vervoeren, is een sterke bodem van groot belang. De gehele lading van uw aanhangwagen rust namelijk op dit paneel. Bodemplaten zijn in verschillende diktes verkrijgbaar, maar ook in verschillende materialen. Hou bij een houten bodem ook altijd rekening met het land van afkomst, Een Fins houten bodemplaat is op de lange termijn beter dan een Chinese variant.

2. Kijk of er haakjes opzitten om een ladingnet vast te maken

Er zijn verschillende mogelijkheden om je lading vast te maken aan de aanhanger. Je hebt haken rond de bak van de aanhangwagen, maar ook haken in de bak.

3. Bedenk hoe je de lading vast wil sjorren

Bij topmodellen zitten de bindmogelijkheden verzonken verwerkt in de aanhanger, het grote voordeel is dat je geen ladingruimte verliest, maar wel altijd bindmogelijkheden bij de hand hebt.

4: Als je de aanhanger ook gaat gebruiken voor vervoer van machines is het handig een aanhanger te kopen met rijplaten in een opbergslede onder de laadvloer

Rijplaten zijn ideaal om een machine, of kruiwagen op de aanhangwagen te krijgen. Echter moeten de rijplaten ook mee vervoerd worden. Met rijplaatsledes onder de bak liggen je rijplaten nooit in de weg. Je schuift de platen eenvoudig in de sledes.

5: Let op het type neuswiel bij een geremde aanhanger en hoe dit bevestigd zit, een neuswiel gebruik je elke keer bij het aankoppelen en moet dus goed zijn

6: Kies voor op of afrijden van zwaarder materiaal altijd voor een set steunpoten achter, dit voorkomt slijtage aan de koppeling

7: Lees reviews van andere gebruikers

Wij proberen altijd zoveel mogelijke ervaringen te verzamelen, zodat je het verhaal niet alleen van ons hoort, maar ook van de klanten die je voorgingen!

Welke soorten aanhangwagens zijn er?

Wij hebben een ruim assortiment aan aanhangwagens. Wij bieden het gehele assortiment aan aanhangers tot 3500kg mtm. U vindt bij ons de klassieke bakwagens en plateauwagens, maar ook kippers, koelwagens, machinetransporters en motortrailers. Zoekt u naar een compleet specifieke aanhangwagen voor uw werk? Dan bieden wij ook speciaalbouw en maatwerk aanhangwagens, compleet gebouwd naar uw wensen.

Welke merken aanhangers heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

Aanhangwagens XXL Werst-Brabant prijst zich met een ruim assortiment aan aanhangwagens. Zo bieden wij de volgende merken aanhangwagens:

Zoekt u een aanhangwagen van een ander merk? Vaak kunnen we u dan ook helpen! Neem contact op men onze verkoopmedewerkers voor de  mogelijkheden.

Met welk rijbewijs mag ik de aanhanger trekken?

De regels omtrent het trekken van een aanhangwagen zijn helaas vrij onduidelijk. Om het zo goed mogelijk uit te leggen hebben wij een complete informatiepagina op onze site. U vindt deze pagina hier.

Is het mogelijk om een aanhanger te leasen?

Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant is het mogelijk om een aanhangwagen te leasen. U kunt de aanhangwagen dan in de door u gekozen termijnen afbetalen, na de laatste betaling is de aanhangwagen 100% uw eigendom. Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers.