Navigatie Menu sluiten
moment geduld a.u.b.
Grote voorraad = Snel leverbaar
Eenvoudig online bestellen
Gemakkelijke transportservice

Humbaur

Innovatieve kwaliteit met Humbaur aanhangers Het merk Humbaur kan zonder meer wo... Lees meer

Innovatieve kwaliteit met Humbaur aanhangers Het merk Humbaur kan zonder meer worden beschouwd als de Europese marktleider op het gebied van trailers. De fabrikant uit het Zuid-Duitse Beieren dankt zijn koppositie aan jarenlange ervaring in gebruiksvriendelijke aanhangwagens met ... Lees meer

Humbaur

Innovatieve kwaliteit met Humbaur aanhangers

Het merk Humbaur kan zonder meer worden beschouwd als de Europese marktleider op het gebied van trailers. De fabrikant uit het Zuid-Duitse Beieren dankt zijn koppositie aan jarenlange ervaring in gebruiksvriendelijke aanhangwagens met doordachte ontwerpen.

Voeg daarbij de veelzijdigheid die het assortiment Humbaur trailers typeert en het mag duidelijk zijn waarom zoveel particulieren en bedrijven tevreden zijn over dit merk. Aanhangwagens XXL West-Brabant verkoopt diverse trailers van Humbaur, waarvan wij er een aantal op voorraad hebben.

Humbaur aanhangwagens sinds de jaren 80

Net als veel andere trailerbouwers richtte het merk zich aanvankelijk op de landbouwsector. Anton Humbaur opende in 1957 in het Beierse plaatsje Donauwörth een werkplaats, dat agrarische machines op de markt bracht. Nadat de toenemende krimp van de afzetmarkt het bedrijf ongeveer twintig jaar later fataal dreigde te worden, begon hij met de import van aanhangers uit Italië. Medio 1980 werd een nieuw pand betrokken in Gersthofen, nabij Augsburg. Daar werden de Italiaanse trailers omgebouwd voor de Duitse markt. In 1984 besloot het bedrijf om zelf aanhangwagens te gaan ontwikkelen en produceren. Vanaf 1989 breidde het aanbod zich langzaam maar zeker steeds verder uit en een kleine tien jaar later verscheen de eerste Humbaur paardentrailer. In de daaropvolgende periode werd de fabriek in Gersthofen vergroot en nam men verschillende gerelateerde ondernemingen over. Tegenwoordig is bijvoorbeeld ook trailer- en opleggermerk Kögel in handen van Humbaur.

Vooruitstrevend en efficiënt

Kenmerkend voor Humbaur aanhangers zijn de innovatieve ontwerpen en de uitstekende kwaliteit die onlosmakelijk met het merk verbonden zijn. Om consistent hoogwaardige en robuuste trailers te kunnen afleveren, wordt veelvuldig gebruikgemaakt van nieuwe technieken en productiemethodes. Zo introduceerde het bedrijf bijvoorbeeld de spuitgiettechniek in de wereld van de aanhangwagenbouw. Dit houdt in dat veel van de onderdelen worden vervaardigd door middel van een gietproces. Hierdoor hoeven bij het assembleren van een Humbaur aanhangwagen minder verbindingen te worden gemaakt en zijn de wagens perfect afgewerkt. Deze techniek is uniek onder aanhangerfabrikanten en is tevens milieuvriendelijker. Een andere reden waarom Humbaur de concurrentie op meerdere punten overtreft, is het feit dat de ontwerp-, R&D- en constructieafdelingen zich allemaal op dezelfde locatie in Gersthofen bevinden. Daardoor kan men efficiënt en voortvarend te werk gaan. Tegenwoordig bouwt het bedrijf elk jaar rond de 50.000 open en gesloten aanhangwagens, waaronder vee- en paardentrailers, kippers, plateauwagens en machine-, auto- en motortransporters.

Groot keuzeaanbod Humbaur paardentrailers

Wagens voor het transport van paarden hebben een belangrijk aandeel in ons assortiment van Humbaur. Wij beschikken over uiteenlopende dubbelas exemplaren, die uitgevoerd zijn als anderhalf of twee paards paardentrailer. Een populaire variant is de van een ruime zadelkamer voorziene Xanthos Spirit Plus. Dit model heeft een totaalgewicht van 2000 kg en is geschikt voor twee paarden. Dankzij het EquiSpace concept waarmee de aanhanger is uitgerust, heeft elk paard volop ruimte. Met name aan de voorzijde van de trailer, waar het hoofd van het paard zich bevindt. Tijdens het vervoer zorgen in hoogte verstelbare borst- en bilstangen ervoor dat de dieren veilig staan. Doordat de gedeelde en gewatteerde borst- en bilstangen in hoogte te verstellen zijn, kan de trailer voor paarden van verschillende schofthoogtes worden gebruikt. Het equidrive chassis van Humbaur biedt door het chassis met dwarsbalken een optimale stabiliteit en daardoor maximale veiligheid. Het zwaartepunt ligt lager en dit zorgt voor een rustig rijgedrag voor de bestuurder en het paard. Optioneel kunt u een windschot bij uw paardenaanhanger kopen, waarmee tochtvrije ventilatie mogelijk is. Ook zaken als een intern camerasysteem, schokbrekers, een reservewiel en een koppelingsslot kunnen als extra accessoire worden toegevoegd. De Proline hd camera volgt bijvoorbeeld de bewegingen van je paard.

Humbaur aanhangwagen voor machinetransport

Naast paardentrailers verkopen wij ook diverse aanhangers voor materieelvervoer. U vindt bij ons transporters voor auto’s, motoren en machines. Dit zijn wagens met een enkele as en een totaalgewicht van 1350 kg. De trailers zijn standaard voorzien van een hydraulisch systeem. Hiermee is het laadvlak te verlagen, wat het erop plaatsen van vervoersmiddelen en materieel vereenvoudigt. Bij ons kunt u twee modellen auto- en motortransporter aanschaffen. Doordat ze beide een even groot laadvermogen hebben, kan de kleinere en dus lichtere variant wat zwaarder worden beladen. Alle benodigde informatie over deze aanhangwagen van 250×156 cm vindt u op de productpagina op onze website. Zoals bij een Humbaur aanhanger voor paarden kunnen ook bij deze transporters diverse extra’s worden gekocht. Tot de opties behoren onder andere sjorogen, een antidiefstalslot, een reservewiel en spanbanden.

Aanschaf Humbaur paardentrailer of transporter

Voor het kopen van een Humbaur aanhanger bent u altijd welkom bij Aanhangwagens XXL West-Brabant. Als officiële Humbaur dealer in Nederland is snelle levering gegarandeerd, terwijl we desgewenst een specifieke trailer voor u kunnen bestellen in Duitsland. Bij interesse in een aanhangwagen van dit merk, biedt onze website echter ook de nodige keuze. Wilt u meer informatie aanvragen over de Humbaur paardentrailers en aanhangers die voor u geschikt zijn? We gebruiken daar onderstaand formulier voor. Wij nemen daarna zo spoedig mogelijk contact met u op. Langskomen in onze showroom in Roosendaal is eveneens mogelijk. U kunt de Humbaur aanhangwagens en paardentrailers dan goed met elkaar vergelijken.

Contact

Wilt u een aanhangwagen leasen of kopen? Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant hebben we een ruim assortiment met verschillende merken, modellen en afmetingen. Zit er niet tussen wat u zoekt? Neem dan contact met ons op voor een aanhangwagen op maat. Voor tijdelijk transport kunt u ook een aanhanger huren bij ons. Zo hebben we voor iedereen een geschikte aanhangwagen oplossing.