Werken bij Aanhangwagens XXL West-Brabant? Bekijk onze vacatures.
MENU X
Keuze uit 7.800m2 aan voorraad aanhangwagens
Veilig online betalen met IDeal en MisterCash
Kortste levertijd, 98% binnen 5 werkdagen geleverd
Aantoonbare tevreden klanten
Uitgebreide nazorg
Gemakkelijke transportservice

Tandemas machinetransporter

Tandemas machinetransporter bij AWB

Het transport van machines, bepaalde werkvoertuigen en industriële installaties op wielen vraagt om kant-en-klare vervoersoplossingen. Dit type rollend materieel is namelijk niet altijd toegestaan op de openbare weg en kan soms bovendien niet zelfstandig over langere afstanden worden verplaatst.

Producten in deze categorie

Voor het vervoer ervan moet u dan gebruikmaken van bijvoorbeeld een tandemasser machinetransporter. Aanhangwagens XXL West Brabant heeft een breed aanbod met dubbelas machinetrailers, multitransporters en diepladers om zware rollende machines en toestellen veilig te vervoeren. U betaalt bij ons gegarandeerd een scherpe prijs.

  Ontvang gratis tips via Whatsapp
  Vul uw gegevens in en ontvang gratis tips via Whatsapp!

  Waarvoor een machinetransporter tandemas inzetten?

  Er bestaan uiteenlopende voertuigen en machines waarvan het transport dient plaats te vinden met behulp van een tandemas machineaanhanger. Meestal gaat het daarbij om apparatuur die voor bepaalde werkzaamheden wordt gebruikt. Vanwege hun formaat, ontwerp of beperkte snelheid kunnen of mogen deze machines niet op de openbare weg rijden. Onder andere voor het wegvervoer van rupsvoertuigen, minikranen, graafmachines, maaimachines, shovels, hoogwerkers en heftrucks worden wel tandemas machinetransporters ingezet. Ondernemigen voor wie een dubbelas machinetrailer interessant is, zijn groenvoorzieners, grondverzetbedrijven en weg-, water- en woningbouwbedrijven. Hoewel men werkvoertuigen ook met een kraan op een machinetransporter kan laden, is een voordeel van deze aanhangwagens juist dat ze over een oprijklep of oprijplaten beschikken. Daardoor is het mogelijk om machines op het laadplateau te rijden. Omdat werkvoertuigen vaak een lage bodemvrijheid hebben is de oprijhoek doorgaans klein. Deze hoek is echter afhankelijk van de hoogte en lengte van de laadvloer, zodat dit per machine transporter kan verschillen.

  Tandemasser machinetransporter van de beste merken

  Dankzij een ruim assortiment kunt u bij ons tandemas machinetransporters kopen van meerdere bekende fabrikanten. Deze hebben een uitstekende staat van dienst en bieden keuze uit een groot aantal modellen en varianten. U kunt bij AWB terecht voor de aanschaf van een dubbelas machineaanhanger van Ifor Williams, Proline of Hulco. Het totaalgewicht van de transporters varieert van 2600 tot 3500 kg. Als het om het formaat gaat, heeft met name Ifor Williams een divers aanbod. De Britse trailerbouwer produceert wagens met afmetingen van 280×131 cm, maar ook van 477×225 cm. Deze bevinden zich in de gewichtsklassen van respectievelijk 2700 en 3500 kg. Heeft u een kleinere wagen met een hoog totaalgewicht nodig? Dan komt de tandemas Proline machinetransporter 350×190 cm van 3500 kg wellicht in aanmerking. Met 294×150 cm is ook de lichtere Hulco Terrax Basic van 2600 kg zeer compact.

  Bijzonderheden tandemas machinetransporter

  Hoewel veel dubbelas machinetrailers overeenkomstige ontwerpen hebben, bestaan er per merk ook de nodige verschillen. Zo schaft u altijd een exemplaar aan met de beste eigenschappen voor uw machinevervoer. De aanhangers van Ifor Williams hebben bijvoorbeeld een laadvloerhoogte van 37 of 40 cm. Voor een wagen met een lagere oprijhoek zijn de Hulco Terrax Basic en de Proline machinetransporter van 350×150 cm in de gewichtsklasse van 3000 kg uitstekende alternatieven. De laadvloerhoogte van deze twee tandemas machinetransporters bevindt zich namelijk op slechts 32 cm. Een lagere laadvloer betekent een kleinere en dus gemakkelijkere oprijhoek. Om het omhoog rijden met zware machines nog eenvoudiger te maken, is een kantelbare trailer een uitstekende aankoop. Wij hebben wagens met een kantelmogelijkheid van Ifor Williams en Proline. Ongeacht het model koopt u overigens altijd een geremde machinetransporter tandemas.

  Uitbreiden van uw machinetransporter tandemas

  Machinetransporters zijn berekend op het vervoer van ladingen van honderden tot duizenden kilo’s. Daartoe zijn ze voorzien van een extra dikke laadvloer, een gelast chassis met bodemondersteuning en betrouwbare assen. Het zou evenwel kunnen dat de verdere standaarduitrusting niet alle features heeft die u wenst. In dat geval is het altijd mogelijk om uw machinetransporter tandemasser te laten uitbreiden. Wij hebben een grote drive-in werkplaats, waar onze Bovag-monteurs alle leverbare accessoires kunnen toevoegen. Bij interesse in optionele extra’s kunt u onder meer kiezen voor loofrekken, achteruitrijledverlichting, een handlier, reservewiel, open antislipvloer of dichte aluminium traanplaatvloer. Kleinere accessoires zijn eveneens beschikbaar. Denk aan spanbanden, sjorogen, een ladingnet of een koppelings-, antidiefstal- of disselslot. Ook voor speciaal voor u ontwikkelde maatwerkoplossingen bent u bij AWB aan het juiste adres.

  Geremde machinetransporter tandemas online

  Het kopen van een reguliere dubbelas machinetransporter met eventuele standaarduitbreidingen doet u via onze website. Wij hebben diverse modellen op voorraad, en anders kunt u altijd ook altijd een bestelling doorgeven. Bijvoorbeeld als u een gesloten aanhangwagen voor machine- en werkvoertuigtransport of een bepaalde open uitvoering zoekt. Het is ook de moeite waard om een kijkje te nemen bij onze aanbiedingen, actiemodellen en occasions. We hebben veel afgeprijsde tandemas machinetransporters en het is dus goed mogelijk dat het door u gewenste exemplaar er tussen staat. Desgewenst bezorgen wij uw trailer thuis. Om een betere indruk te krijgen van de beschikbare nieuwe en tweedehands transport dubbelassers, kunt u uiteraard altijd langskomen in onze showroom in Roosendaal. Wij werken het liefst op afspraak en zijn bereikbaar via WhatsApp, e-mail, telefoon en het online contactformulier.

  Welke soorten aanhangwagens zijn er?

  Wij hebben een ruim assortiment aan aanhangwagens. Wij bieden het gehele assortiment aan aanhangers tot 3500kg mtm. U vindt bij ons de klassieke bakwagens en plateauwagens, maar ook kippers, koelwagens, machinetransporters en motortrailers. Zoekt u naar een compleet specifieke aanhangwagen voor uw werk? Dan bieden wij ook speciaalbouw en maatwerk aanhangwagens, compleet gebouwd naar uw wensen.

  Welke merken machinetransporters heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

  Aanhangwagens XXL West-Brabant prijst zich met een ruim assortiment aan aanhangwagens. Zo bieden wij de volgende merken machinetransporters:

  Zoekt u een machinetransporter van een ander merk? Vaak kunnen we u dan ook helpen! Neem contact op men onze verkoopmedewerkers voor de  mogelijkheden.

  Met welk rijbewijs mag ik de machinetransporter trekken?

  De regels omtrent het trekken van een machinetransporter zijn helaas vrij onduidelijk. Om het zo goed mogelijk uit te leggen hebben wij een complete informatiepagina op onze site. U vindt deze pagina hier.

  Is het mogelijk om een koelaanhanger te leasen?

  Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant is het mogelijk om een koel aanhangwagen te leasen. U kunt de machinetransporter dan in de door u gekozen termijnen afbetalen, na de laatste betaling is de aanhangwagen 100% uw eigendom. Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers.

  Kan ik een machinetransporter huren?

  U kunt ook een machinetransporter bij ons huren. U vindt ons verhuuraanbod hier.