Werken bij Aanhangwagens XXL West-Brabant? Bekijk onze vacatures.
MENU X
Keuze uit 7.800m2 aan voorraad aanhangwagens
Veilig online betalen met IDeal en MisterCash
Kortste levertijd, 98% binnen 5 werkdagen geleverd
Aantoonbare tevreden klanten
Uitgebreide nazorg
Gemakkelijke transportservice

Boottrailers

Boottrailers voor elk type boot

Als aanhangwagenspecialist met een breed assortiment hebben wij oplossingen voor alle vormen van verlengd goederentransport. Heeft u bijvoorbeeld een boot of overweegt u de aanschaf daarvan? Dan is een boottrailer dé manier om uw vaartuig over de weg te verplaatsen en vanaf een boothelling te water te laten.

Er zijn geen producten in deze categorie.
Momenteel hebben wij geen Boottrailers in ons assortiment

Aanhangwagens XXL West Brabant kan een betrouwbare en kwalitatief goede boottrailer leveren voor grote en kleine vaartuigen. Daarnaast helpen wij u aan boottrailer onderdelen en voeren we onderhoudsbeurten en reparaties uit aan boottrailers.

  Ontvang gratis tips via Whatsapp
  Vul uw gegevens in en ontvang gratis tips via Whatsapp!

  Boot trailer met juiste formaat

  In een waterrijk land als Nederland is vervoer per boot bijna net zo gewoon als per auto. Een groot verschil is natuurlijk wel dat particuliere vaartuigen meestal als vrijetijdsbesteding worden ingezet en niet voor woon-werkverkeer. Toch kan het in het hoogseizoen behoorlijk druk zijn op de waterwegen. Om uw vaartuig op de plaats van bestemming te krijgen, is een trailer voor de boot noodzakelijk. Hiermee neemt u uw boot eenvoudig mee naar uw vakantieadres of naar de favoriete vaarlocaties in uw eigen regio. Net zoals er boten in allerlei soorten en maten zijn, zijn er echter ook veel soorten boottrailers. Bij de aanschaf van een bootaanhanger moet u dus goed weten wat u nodig heeft. AWB is een officiële dealer van diverse merken aanhangwagens voor boten en andere vormen van watertransport.

  Aanhanger voor boot of ander vaartuig

  Het belangrijkste doel van een bootaanhanger is het gemakkelijk kunnen transporteren van uw boot. Daarbij moet het vervoer natuurlijk ook veilig zijn. Het laatste dat u immers wilt is schade aan uw kostbare boot of vaartuig. Om het transport vlot te laten verlopen, heeft u dus een passende aanhangwagen nodig. Onder onze boottrailer modellen vindt u daarom niet alleen exemplaren voor boten in uiteenlopende lengtes, breedtes en gewichtsklassen. Wij leveren namelijk ook aanhangers voor andersoortige sport- of pleziervaartuigen. Tot de keuzemogelijkheden in deze categorie aanhangwagens behoren naast motorboottrailers, rubberboottrailers, strandtrailers, kielboottrailers, sloeptrailers en zeilboottrailers onder meer ook skiboottrailers, jetskitrailers en waterscootertrailers. Zoekt u een boot trailer voor een bepaald vaartuig of met specifieke features? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij informeren bij de diverse fabrikanten dan naar de mogelijkheden en laten u snel weten wat we voor u kunnen betekenen.

  Goede boottrailer van leidend merk

  De merken die wij aanbieden zijn Pega en Easyline. Easyline is een Zweedse fabrikant. Het bedrijf maakt sterke bootaanhangwagens met een hoge gebruiksvriendelijkheid en aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Dankzij het ruime accessoireaanbod zijn Easyline-trailers gemakkelijk aan te passen aan uw wensen. Pega is een leidende Europese boottrailerfabrikant van eigen bodem. Dit merk produceert bootaanhangers met een lengte tot 12,50 cm en een totaalgewicht tot 3500 kg. Maar als u een trailer voor een boot in een lichtere klasse zoekt, zijn de twee merken u eveneens van dienst. Zo hebben Easyline en Pega onder andere ook bootaanhangwagens van 750 kg en 1500 kg in hun assortiment. Dankzij de uitgebreide standaarduitrusting zijn de boottrailers bij levering direct klaar voor gebruik. Tot de vaste kenmerken van het merendeel van onze boottrailers behoren een handbediende of elektrisch bediende lier, sjorogen, een afneembare verlichtingsbalk en een zoutbestendig en roestvast chassis.

  Specialist voor boottrailer onderdelen

  Om uw aanhanger uit te breiden, is het altijd mogelijk om losse accessoires aan te schaffen. Voor extra zekerheid willen sommige booteigenaren bijvoorbeeld meer sjor- of bindogen of een ander slot op de disselkoppeling. Bij de ondersteuning van de boot tijdens een transport spelen daarnaast kielrollen een belangrijke rol. Deze bevinden zich aan de trailerzijkanten en zorgen ervoor dat de boot rechtop en stabiel blijft liggen. Afhankelijk van het vaartuig kan het verstandig zijn om de aanhanger te voorzien van dubbele kielrollen. Bij AWB heeft u keuze uit diverse kielrollen waarvan het asgat 20mm in diameter is. U kunt ook terecht voor meer algemene aanhangwagenonderdelen en -accessoires. Zo verkopen wij bijvoorbeeld spanbanden, velgen, verlichting, remkabels en opbergboxen. Hiermee rust u uw bootaanhanger helemaal uit naar uw eigen inzicht. Voor meer maatwerk beschikken we over een afdeling voor speciaalbouw. Onze vakkundige monteurs ontwikkelen in overleg met u graag een goede boottrailer die op alle punten voldoet aan uw wensen.

  Boottrailer uit verhuur of tweedehands

  Boten en andere pleziervaartuigen worden vooral gebruikt in het lente- en zomerseizoen. Wij kunnen ons dan ook voorstellen dat u slechts incidenteel een bootaanhangwagen nodig heeft. Bijvoorbeeld als u uw boot naar of van de winterstalling brengt of mee wilt nemen naar uw vakantieadres. In dat geval is het mogelijk om een aanhanger voor een boot te reserveren in onze verhuur. Heeft u liever een eigen trailer en wilt u besparen op de aankoop? Dan kunt u altijd kijken of wij een geschikt exemplaar als occasion hebben staan. Uiteraard zijn al onze tweedehands boottrailers in goede staat. Voor optimale veiligheid adviseren wij evenwel om bij aankoop een technische check aan de remmen, het chassis en de verlichting te laten uitvoeren. Wij doen dit voor een kleine meerprijs en geven drie maanden garantie op de occasion. Zonder deze controle zijn we niet verantwoordelijk voor eventuele schade die voortkomt uit het gebruik van een tweedehands boot trailer.

  Onderhoud en aanschaf trailer voor boot

  Boottrailers hebben net als andere aanhangers onderhoud nodig en vereisen wat dat betreft zelfs wat extra aandacht. Ten eerste omdat het bij boottransport vaak om zwaar vervoer gaat, en ten tweede omdat er mee in het water wordt gereden. Daarom kunt u uw trailer het best regelmatig aanbieden voor een onderhoudsbeurt. Bijvoorbeeld in de herfst of winter, wanneer u de aanhanger niet of minder vaak gebruikt. Omdat bij ons nieuw gekochte aanhangwagens van topkwaliteit zijn, is een dergelijke controle daarvoor de eerste tijd niet nodig. Afhankelijk van welke boottrailer u koopt, kan de aankoopprijs relatief hoog zijn. Als u deze uitgave niet in één keer wilt doen, kunt u de aanhanger voor een vast maandbedrag leasen. We hanteren leasetermijnen van 12, 24, 36, 48, 60 en 72 maanden. Op een aanhanger voor boot geven wij overigens altijd twee jaar garantie. Voor meer informatie zijn we telefonisch bereikbaar en via WhatsApp, e-mail en het contactformulier.

   

   

   

  Welke soorten aanhangwagens zijn er?

  Wij hebben een ruim assortiment aan aanhangwagens. Wij bieden het gehele assortiment aan aanhangers tot 3500kg mtm. U vindt bij ons de klassieke bakwagens en plateauwagens, maar ook kippers, koelwagens, machinetransporters en motortrailers. Zoekt u naar een compleet specifieke aanhangwagen voor uw werk? Dan bieden wij ook speciaalbouw en maatwerk aanhangwagens, compleet gebouwd naar uw wensen.

  Welke merken aanhangers heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

  Aanhangwagens XXL Werst-Brabant prijst zich met een ruim assortiment aan aanhangwagens. Zo bieden wij de volgende merken aanhangwagens:

  Zoekt u een aanhangwagen van een ander merk? Vaak kunnen we u dan ook helpen! Neem contact op men onze verkoopmedewerkers voor de  mogelijkheden.

  Met welk rijbewijs mag ik de aanhanger trekken?

  De regels omtrent het trekken van een aanhangwagen zijn helaas vrij onduidelijk. Om het zo goed mogelijk uit te leggen hebben wij een complete informatiepagina op onze site. U vindt deze pagina hier.

  Is het mogelijk om een aanhanger te leasen?

  Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant is het mogelijk om een aanhangwagen te leasen. U kunt de aanhangwagen dan in de door u gekozen termijnen afbetalen, na de laatste betaling is de aanhangwagen 100% uw eigendom. Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers.