Wij krijgen veel vragen over het coronavirus, Bekijk onze speciale informatiepagina voor onze maatregelen.
Schamelwagens
Voordelen De 7 zekerheden
  • Altijd meerdere modellen op voorraad, dus makkelijk vergelijken;
  • Kortste levertijd, we maken de aanhanger klaar terwijl u koffie drinkt;
  • Aantoonbare tevreden klanten, dat is wel zo vertrouwd;
  • Enthousiaste medewerkers, die vakbekwaam te werk gaan;
  • Professioneel onderhoud, uitgevoerd in onze drive-in werkplaats;
  • Wij zorgen voor uitgebreide nazorg na aanschaf van de aanhangwagen;
  • Gemakkelijke transportservice, wij bezorgen de aanhangwagen ook aan huis.
Er zijn geen producten in deze categorie.

Schamelwagen kopen?

Belangrijk om te weten: De schamelwagen is tijdelijk niet goedgekeurd door de Europese Unie voor openbare wegen, er wordt gewerkt aan een nieuw concept.

Een schamelaanhanger is een extra lange plateauwagen waarvan de voorste as en de dissel op zichzelf kunnen draaien. Bij een schamelwagen zijn gewichtsverschillen op de laadvloer mogelijk. Zo is het bij een normale plateauwagen aan te raden om de gewichtsverdeling gelijkwaardig over de aanhanger te verdelen, bij een schamelaanhanger is dit dus niet per se nodig. Schamelaanhangwagens zijn uitermate geschikt voor het vervoeren van grote en zware goederen (zolang het binnen het maximale laadvermogen past uiteraard).

Waarom een schamelwagen?

Doordat het volledige gewicht van de lading door de schamel wordt gedragen, heeft u nooit last van teveel of te weinig kogeldruk. Schamelwagens kunnen eenvoudig gemanoeuvreerd worden, dit omdat de voorste wielen vastzitten aan de schamel en deze naar links en rechts kunnen bewegen en daardoor sturende wielen worden.

Mogelijkheden voor gebruik schamelaanhanger

Zoals eerder aangegeven zijn deze wagens, zoals wij die in ons assortiment hadden, niet goedgekeurd om de openbare weg op te gaan op dit moment. Wij hebben dus momenteel geen nieuwe schamelwagen te koop. Wij bieden nog wel af en toe tweedehands schamelwagens te koop aan. Deze zijn geproduceerd voor de tijd dat de huidige wetgeving is ingegaan. Als wij deze tot onze beschikking hebben, verschijnen deze bij de tweedehands plateau aanhangers. U heeft verder de mogelijkheid om een schamelaanhangwagen te huren.

Let op: Rijden met een schamelaanhanger wordt als vrij lastig ervaren. Vooral de schamelwagen achteruit rijden is voor velen lastig. Enige ervaring met het rijden met aanhanger is aan te raden.

Sinds 2011 levert Aanhangwagens XXL West Brabant de aanhanger of paardentrailer die past bij u. U treft bij ons een groot aanbod van de meest gerenommeerde aanhangwagen en paardentrailer merken aan. Aanhangwagens XXL West Brabant heeft persoonlijk klantcontact hoog in het vaandel staan, u kunt bij ons dus altijd goede service verwachten. Bent u van plan om een aanhangwagen aan te schaffen? Bezoek dan onze showroom. U kunt ons vinden op Belder 43 in Roosendaal, op bedrijventerrein de Borchwerf II, direct gelegen aan de A17.

PAK Schore voor uw schamelwagen in Zeeland. AZH Hellevoetsluis voor uw schamelaanhanger in Zuid-Holland.

Beoordeling door klanten 9/10 - 451 beoordelingen