LET OP: vanaf 1 juni zijn onze openingstijden op de zaterdag gewijzigd. De nieuwe openingstijden voor de zaterdag zijn van 08:00 tot 12:00.
MENU X
Keuze uit 7.800m2 aan voorraad aanhangwagens
Veilig online betalen met IDeal en MisterCash
Kortste levertijd, 98% binnen 5 werkdagen geleverd
Aantoonbare tevreden klanten
Uitgebreide nazorg
Gemakkelijke transportservice

Ongeremd

Ruime keuze aanhangwagen ongeremd

Een belangrijk punt bij de aanschaf van een trailer is of u kiest voor een geremd of ongeremd exemplaar. De keuze hangt af van wat het gemiddelde gewicht is van de vracht die u vervoert en over welk rijbewijs de chauffeur beschikt.

Producten in deze categorie

Transporteert u doorgaans ladingen van 550 tot 600 kilo, dan is een aanhanger ongeremd het overwegen waard. In het assortiment van Aanhangwagens XXL West Brabant vindt u diverse ongeremde trailers voor beperkt wegende ladingen. Bij ons kunt u terecht om te huren, leasen en kopen. Zowel nieuw als occasion.

  Ontvang gratis tips via Whatsapp
  Vul uw gegevens in en ontvang gratis tips via Whatsapp!

  Ongeremde versus geremde aanhanger

  De verschillen tussen een geremde aanhangwagen en ongeremde aanhangwagen zijn tweeërlei. In de eerste plaats betekent ongeremd dat zich op de dissel en assen van deze trailers geen remsysteem bevindt. Dit resulteert in een ander algemeen kenmerk, en dat is dat aanhangers ongeremd per definitie in de lichtste transportcategorie vallen. Een en ander hangt met elkaar samen, omdat deze wagens dankzij hun lage totaalgewicht voor het afremmen voldoende hebben aan de remmen van het trekkende voertuig. Het rijden met een ongeremde trailer vraagt daarom soms wel wat meer van de chauffeur. Daarbij dient men er bovendien zeker van te zijn wat de toegestane maximummassa is die de auto mag trekken. Het gewicht van dit voertuig moet gelijk zijn aan of meer zijn dan het gewicht van de aanhanger inclusief de lading, bijvoorbeeld 1000 kg.

  Rijden met zwaardere ongeremde aanhangwagen

  Het is dus aan te raden om het totaalgewicht van een trailer ongeremd niet boven het gewicht van de auto te laten uitkomen. Desalniettemin mag u ook een aanhangwagen waarvan het totaalgewicht hoger is achter uw auto koppelen. De aanhanger mag tijdens de rit echter niet helemaal vol zijn geladen. Ondanks dat de toegestane maximum massa van de aanhangwagen die van het trekvoertuig overschrijdt, is het op deze manier dan namelijk toch mogelijk om ermee te rijden. Stel: het maximale totaalgewicht dat u aan uw auto mag koppelen bedraagt 1000 kg. Uw trailer heeft echter een totale massa van 1200 kg. Wanneer u er voor zorgt dat het gecombineerde gewicht aanhangwagen en lading niet hoger is dan 1000 kg, is het toch toegestaan om met dit verlengde transport de weg op te gaan.

  Aanhangwagen ongeremd van topkwaliteit

  Ondanks dat ongeremde aanhangers dus niet zwaarder zijn dan 750 kg, biedt deze categorie veel mogelijkheden als het gaat om ontwerp en aantal assen. Zo kunt u ongeremde open trailers met dit totaalgewicht kopen als enkelasser of tandemasser. Onder meer Anssems en Proline bieden dergelijke ongeremde enkelas wagens aan, terwijl Loady ze ook als dubbelasser bouwt. Dit laatstgenoemde merk produceert verder lichtgewicht ongeremde enkelas huifwagens, plateauaanhangers en motortrailers. Dichte aanhangwagens ongeremd vindt u als enkel- en tandemasser van Easyline en Proline. Beide fabrikanten brengen daarnaast ongeremde koelaanhangwagens enkelas op de markt, en Proline heeft ook een enkelas ongeremde motortransporter in het aanbod. Bent u op zoek naar een lichtgewicht trailer voor veevervoer? Dan heeft Ifor Williams het perfecte ongeremde enkelas model voor u.

  Bestel uw aanhanger ongeremd online

  Als u weet welke ongeremde aanhangwagen u nodig heeft en er snel gebruik van wilt kunnen maken, bieden wij u de mogelijkheid tot online bestellen. Op onze website vindt u informatie over alle enkelassers en tandemassers ongeremd die wij in de showroom en op ons terrein hebben staan. Bij de exemplaren die direct uit voorraad leverbaar zijn, is dit aangegeven. U kunt de aanhangwagen na het afrekenen door ons laten bezorgen of zelf bij ons komen ophalen op bedrijventerrein Borchwerf II te Roosendaal. Wenst u zich eerst te oriënteren, dan is Aanhangwagens XXL West Brabant dankzij het omvangrijke assortiment het juiste adres voor het vergelijken van voor u interessante ongeremde aanhangers. Neem vooraf contact met ons op, zodat een in uw vakgebied deskundige medewerker u kan rondleiden. Wij zijn te bereiken via e-mail, WhatsApp, telefoon en het contactformulier op onze website.

  Zoekt u een aanhangwagen in Zeeland? Kijk dan op de site van Pak Aanhangwagens!

   

  Welke soorten aanhangwagens zijn er?

  Wij hebben een ruim assortiment aan aanhangwagens. Wij bieden het gehele assortiment aan aanhangers tot 3500kg mtm. U vindt bij ons de klassieke bakwagens en plateauwagens, maar ook kippers, koelwagens, machinetransporters en motortrailers. Zoekt u naar een compleet specifieke aanhangwagen voor uw werk? Dan bieden wij ook speciaalbouw en maatwerk aanhangwagens, compleet gebouwd naar uw wensen.

  Welke merken aanhangers heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

  Aanhangwagens XXL Werst-Brabant prijst zich met een ruim assortiment aan aanhangwagens. Zo bieden wij de volgende merken aanhangwagens:

  Zoekt u een aanhangwagen van een ander merk? Vaak kunnen we u dan ook helpen! Neem contact op men onze verkoopmedewerkers voor de  mogelijkheden.

  Met welk rijbewijs mag ik de aanhanger trekken?

  De regels omtrent het trekken van een aanhangwagen zijn helaas vrij onduidelijk. Om het zo goed mogelijk uit te leggen hebben wij een complete informatiepagina op onze site. U vindt deze pagina hier: https://www.aanhangwagens-westbrabant.nl/over-ons/praktische-informatie/rijbewijs/

  Is het mogelijk om een aanhanger te leasen?

  Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant is het mogelijk om een aanhangwagen te leasen. U kunt de aanhangwagen dan in de door u gekozen termijnen afbetalen, na de laatste betaling is de aanhangwagen 100% uw eigendom. Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers.