Ongeremd
De 7 zekerheden
  • Altijd meerdere modellen op voorraad, dus makkelijk vergelijken;
  • Kortste levertijd, we maken de aanhanger klaar terwijl u koffie drinkt;
  • Aantoonbare tevreden klanten, dat wel zo vertrouwd;
  • Enthousiaste medewerkers, die vakbekwaam te werk gaan;
  • Professioneel onderhoud, uitgevoerd in onze drive-in werkplaats;
  • Wij zorgen voor uitgebreide nazorg na aanschaf van de aanhangwagen;
  • Gemakkelijke transportservice, wij bezorgen de aanhangwagen ook aan huis.

Ongeremd

Producten in deze categorie

Ongeremde aanhangwagen kopen?

Bent u op zoek naar een ongeremde aanhangwagen voor uw bedrijf of privé? Dan helpen we bij u bij Aanhangwagens XXL West Brabant graag verder. Wij krijgen regelmatig vragen omtrent de verschillen tussen een ongeremde aanhanger en een geremde aanhanger. Op deze pagina hebben wij getracht deze vragen te beantwoorden door de verschillen te beschrijven. Daarnaast vindt u hier meer informatie over de bepalingen die in de wet staan met betrekking tot het rijden met een aanhangwagen ongeremd.

Wat is een ongeremde aanhanger?

Een ongeremde aanhanger is een aanhanger zonder oplooprem. Dit betekend dat zodra de auto moet remmen de aanhangwagen niet mee remt omdat er geen mechanisme aanwezig is die de banden doen stoppen. Met een ongeremde aanhangwagen mag de totale massa (gewicht aanhangwagen + lading) niet hoger zijn dan 750 kilogram. Over het algemene zijn dit kleinere aanhangers die veelal gebruikt worden door particulieren.

Geremd of ongeremd verschillen?

Het grootste verschilt tussen beide varianten is uiteraard de oplooprem. Bij de aanhangwagens ongeremd zijn deze niet aanwezig terwijl die bij een geremd model wel aanwezig is. Daarnaast is er een groot verschil tussen de totale laadvermogen. Met een ongeremde aanhangwagen mag het maximale laadvermogen (gewicht van de aanhanger + gewicht lading) niet meer dan 750 kilogram zijn terwijl dit bij een geremde variant vanaf 750 kilogram tot en met 3500 kilogram is. Een ander groot verschil is de stabiliteit tijdens het rijden. Met een geremde aanhanger ligt deze stabiliteit een stuk hoger. Wat verder niet onderschat mag worden is de remafstand van aanhanger zonder oplooprem. Er moet rekening gehouden worden met een langere remweg omdat het trekkende voertuig eigenlijk twee voertuigen moet remmen.

Aanhangwagens XXL West Brabant heeft vele jaren ervaring en kennis om u te helpen bij al uw vragen. Heeft u na het lezen van de pagina nog vragen over dit onderwerp? Schroom niet en neem vrijblijvend contact met ons op.

Met een ruim assortiment is er voor iedere klus een geschikte ongeremde aanhangwagen verkrijgbaar. U vindt ons op Belder 43 op industrieterrein Borchwerf II te Roosendaal, direct gelegen aan de A17.

Beoordeling door klanten 9/10 - 429 beoordelingen